Προσέξτε τις φυλακές, εκεί που θα πάτε


           
Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την ετήσια έκθεση «Η Συμπεριφορά των Βρετανών στο Εξωτερικό». Η έκθεση περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία για τις υποθέσεις που χειρίστηκαν τα Βρετανικά προξενεία ανά τον κόσμο κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011.
O Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσε σχετικά:
«Καταβάλλουμε ζωηρές προσπάθειες ώστε να συνειδητοποιήσουν οι Βρετανοί πολίτες τη σοβαρότητα της παράβασης του νόμου στο εξωτερικό και γι’ αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων μειώνεται.
Όμως πέρυσι 5700 Βρετανοί οδηγήθηκαν σε φυλακές του εξωτερικού.
Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι συνθήκες κράτησης ενδέχεται να είναι κακές, ίσως και επικίνδυνες, σε φυλακές με υπερβολικά πολλούς κρατουμένους ενώ οι ποινές που επιβάλλονται ενδέχεται να είναι πολύ πιο αυστηρές από τις αντίστοιχες στη Βρετανία.
Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εφιστά την προσοχή στους Βρετανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή να εγκατασταθούν στο εξωτερικό να λαμβάνουν απλά μέτρα πρόληψης ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα προβλημάτων που μπορούν να αποφευχθούν.
Ο Δήμαρχος Ρόδου.
Ο Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, νησιού που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μίλησε για τη διαρκή συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Προξενείο: «Tόσο εμείς στη Ρόδο όσο και οι Βρετανικές αρχές μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία: θέλουμε οι Βρετανοί να έρχονται στο νησί μας για διακοπές, να απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας, και να περνούν καλά. Γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε στενά ώστε να ενθαρρύνουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά και να μειώσουμε τα ατυχήματα και τα προβλήματα που μπορούν να αποφευχθούν».

Newscosmos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις