Νικητιάδης-Χατζημάρκος, για Ryair

           
Πληροφορηθείς ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης όσα αναφέρθηκαν από τον κ. Γ. Χατζημάρκο για την εταιρεία Rynair και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα νησιά Ρόδο και Κω, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο τουρισμός αποτελεί το πνεύμονα της οικονομίας στα νησιά μας. Τον πνεύμονα αυτό οφείλουμε να τον προστατεύουμε και να τον προσεγγίζουμε χωρίς πάθη και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο κανενός. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η αύξηση του τουρισμού μας.
Ούτε η υποψηφιότητα του κ. Χατζημάρκου στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε η πολιτική του κόμματος του που μας άφησε 125 εκ. χρέη μόνο στον ΕΟΤ, αφορούν τις θέσεις και τη δράση μας.
Είναι προφανές ότι η αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας και στα νησιά μας ενοχλεί κάποιους. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να είναι γεμάτα τα νησιά μας και η χώρα μας συνολικώς με τουρίστες.
Η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Πολιτική μας είναι να ανοίγουμε δρόμους και να αφήνουμε τις αγορές να λειτουργούν ελεύθερα. Τι συμβάσεις υπογράφηκαν και πως υπογράφηκαν και τι υποχρεώσεις αναλήφθηκαν είναι γνωστό σε αυτούς που τις υπέγραψαν και ανέλαβαν την ευθύνη και υποχρέωση υλοποίησης τους. Η κυβέρνηση ούτε δεσμεύτηκε ούτε ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση χρηματοδότησης έναντι οποιασδήποτε εταιρείας. Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν πρωτίστως οι αεροπορικές εταιρείες. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί φυγομαχία και έλλειψη τόλμης για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Το να επιρρίπτονται ευθύνες σε τρίτους μπορεί να μοιάζει εύκολο, αλλά το ψεύδος ποτέ δεν γίνεται εύκολα πιστευτό.
Προσωπικώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα και ήδη σήμερα σε συνεργασία με τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ, τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω - Νισύρου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με τον πρόεδρο του οποίου επικοινώνησα, συμφωνήσαμε να γίνει άμεσα επίσκεψη στη Rynair στο Δουβλίνο, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για να συνεχίσει ο συγκεκριμένος αερομεταφορέας τις καλές επιδόσεις που σημείωσε στα νησιά μας. Για οτιδήποτε άλλο ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει.
Καλώ όλους να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό μας. Ακόμη και σε αυτούς που βλέπουν κοντόφθαλμα. Η ωφέλεια από την αύξηση του τουρισμού αφορά τον καθένα μας. Ας μην κάνουμε τον τουρισμό πεδίο φθηνής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Newscosmos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις