Επιμέλεια: Μαρία Αντωνοπούλου
Κρίση παραγωγικής βάσης αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.
«Έχουμε μια πολύ παραδοσιακή προσέγγιση της κρίσης: Αποδεχθήκαμε να τη δούμε και εμείς ως κρίση ρευστότητας και όχι ως κρίση κεφαλαιακής επάρκειας. Και αυτό θα πει κρίση παραγωγικής βάσης».
Η κ. Παναρίτη επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αγκυλώσεις στην αγορά, η δε έλλειψη παραγωγικότητας οφείλεται σε δομικά προβλήματα.
«Δεν μπαίνεις εύκολα στην αγορά, δεν βγαίνεις εύκολα από την αγορά. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε πιο ευέλικτη την αγορά αυτή; Κι εκεί ακριβώς είναι που χρειάζεται ειδικευμένη γνώση, που χρειάζεται στόχευση. Από τους τρεις στην τρόικα, αυτοί που εγώ θεωρώ ότι δεν το καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κεντρική Τράπεζα, γιατί δεν είχε βρεθεί ποτέ έναντι τέτοιου ρόλου. Τραπεζίτες είναι οι άνθρωποι και γραφειοκράτες. Και δουλεύουν πάντα σε μία μετρήσιμη, τυπική οικονομική κατάσταση».
Υπογράμμισε δε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και όχι βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς οι αντοχές της κοινωνίας μειώνονται σημαντικά και πρόσθεσε:
«Για να ανταπεξέλθουμε σε μια κρίση παραγωγικής βάσης, δεν μπορείς να συνεχίσεις να λαμβάνεις τέτοιου είδους δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά είναι μέτρα μιας βραχυπρόθεσμης περιόδου. Δεν είναι μεταρρυθμίσεις».
Ομφαλός: Πόσες αλήθειες, σε τόσο λίγα λόγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις