Συμιακοί, ανέβηκαν στους στύλους της Δ.Ε.Η


        
Σύμη: Συνεργείο της ΔΕΗ στην Σύμη επιχείρησε να κόψει το ρεύμα από τις 4 μονάδες αφαλάτωσης νερού που λειτουργεί ο δήμος στην περιοχή Πέδι και υδροδοτεί το νησί. Η απόφαση της ΔΕΗ πάρθηκε λόγω χρέους του δήμου 50.000 ευρώ.
Μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, περισσότεροι από 20 κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο για να εμποδίσουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Μάλιστα μερικοί ανέβηκαν επάνω στους στύλους του δικτύου και με τον τρόπο αυτό απέτρεψαν, προς το παρόν, το συνεργείο να διακόψει το ρεύμα.
Υπόψη ότι ο δήμος ζητά από την κυβέρνηση τις 400.000 ευρώ που του υποσχέθηκε για την λειτουργία των 4 μονάδων αφαλάτωσης. Άλλωστε, λόγω της αφαλάτωσης, το Ελληνικό δημόσιο γλύτωσε τον χρόνο αυτό πάνω από 1,5 εκ ευρώ από την μεταφορά νερού στο νησί με πλοία υδροφόρες από τη Ρόδο.
Παρά τις συνεχείς πιέσεις του δήμου προς την κυβέρνηση, δόθηκαν μόλις 130.000 ευρώ με αποτέλεσμα ο δήμος να μην είναι σε θέση να εξοφλήσει την κατανάλωση ρεύματος προς τη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση παίρνει έκταση από δύο Ευρωβουλευτές που ζήτησαν στοιχεία από τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα. Πρόκειται για έναν Γερμανό και τον Έλληνα κ. Παπαστάμκο.
Τελικά η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ανεστάλη μέχρι νεωτέρας, όπως δήλωσε στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, έπειτα από παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη.
Ομφαλός: Από παρεμβάσεις, καλά πάμε, από λύσεις, ούτε λόγος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις