Υπάρχουν κι αυτά!!!

           
                 Οι πέντε πλουσιότερες χώρες στον κόσμο
Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να ταλανίζεται και να διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της, ωστόσο υπάρχουν χώρες με εξαιρετικές προοπτικές και ισχυρή ανάπτυξη.
Συνεπώς, αν υπάρχει η σκέψη της μετανάστευσης από την Ελλάδα, θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτούμε τη λίστα που ακολουθεί, καθώς περιλαμβάνει τις πέντε πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο, με βάση το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).
Αναλυτικά:
Πέμπτη στη λίστα είναι η Σιγκαπούρη. Βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, έχει 7.500.000 κατοίκους και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της ανέρχεται στα 56.797 δολάρια. Η οικονομία της βασίζεται, κυρίως, στην παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών, χημικών προϊόντων και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Σε καλύτερη οικονομική θέση είναι η Νορβηγία. Η χώρα έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που φτάνει τα 56.920 δολάρια, και έχει 4,97 εκατομμύρια κατοίκους. Η οικονομία της βασίζεται στους τομείς ενέργειας, και ειδικότερα την επεξεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τρίτη πλουσιότερη χώρα είναι το Ντουμπάι. Εχει 8.260.000 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελείται από επτά εμιράτα, που διοικούνται από έναν πρόεδρο. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανέρχεται στα 57.744 δολάρια. Η οικονομία της βασίζεται στο πετρέλαιο, το αλουμίνιο και το τσιμέντο.
Δεύτερη στη λίστα είναι το Λουξεμβούργο. Η μικρή αυτή χώρα έχει 500 χιλιάδες κατοίκους και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της ανέρχεται στα 89.562 δολάρια. Οι μεγαλύτεροι κλάδοι της οικονομίας είναι οι τραπεζικές υπηρεσίες και τα μεταλλεία.
Τέλος, η πλουσιότερη χώρα στο κόσμο είναι το Κατάρ. Η χώρα, η οποία θα φιλοξενήσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2022, έχει 1.69 εκατ. κατοίκους. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του αραβικού έθνους ανέρχεται στα 91.379 δολάρια και η οικονομία της βασίζεται στην εξόρυξη πετρελαίου.
24h NewsRoom

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις