Η Δημοτική Κοινότητα Μαριτσών καταδικάζει τα επεισόδια στο Δημαρχείο....

Συμμετείχε και στην κινητοποίηση αλλά και στην κατάληψη...
Τι ακριβώς καταδικάζει;


2010-01-14_katalepse_demarkheiou_kaluthies_001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Θέμα «Η Δημοτική Κοινότητα Μαριτσών καταδικάζει τα επεισόδια στο Δημαρχείο»
Με επιστολή του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μαριτσών Μόσχος Ζερβός δηλώνει τα εξής:
«Η δημοτική κοινότητα Μαριτσών δεν αντέχει άλλο την επιβάρυνση και υποβάθμιση του τόπου μας (ΔΕΗ, Αεροδρόμιο, 3 ραντάρ, ΧΥΤΑ, Λατομεία, εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτομείγματος).
Ως τοπικό συμβούλιο συμμετείχαμε στη συνέλευση που έγινε στις Καλυθιές, με αφορμή την εγκατάσταση των τσιγγάνων στα διοικητικά μας όρια και συμφωνήσαμε σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η «ειρηνική διαμαρτυρία» θα ελάμβανε αυτές τις «διαστάσεις», που όλοι ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής και τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε επιπλέον η έκδοση ανακοίνωσης, από πλευράς Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Καλυθιών, όταν μάλιστα δεν προέβη σε κάτι ανάλογο το 2008, που προτάθηκε ξανά η ίδια θέση για την εγκατάσταση των τσιγγάνων.
Να θυμίσουμε ότι ο τότε Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, είχε προτείνει τη θέση αυτή ως «την πιο ενδεδειγμένη» στον τότε δήμαρχο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Πεταλούδων Μιχάλη Κορδίνα. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και απορρίφθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις Μαριτσών και Παστίδας. Ο δήμος Καλλιθέας δεν αντέδρασε τότε. Εμείς παραθέτουμε μόνο τα γεγονότα.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας το βράδυ της Παρασκευής, αντιδρώντας ειρηνικά, ανεξαρτήτου κόμματος και παρατάξεως».
Verena.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις