ΟΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

            
Ένας ετερόκλητος και πολυπρόσωπος στρατός, όλων των ειδικοτήτων και δεξιοτήτων, από πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, δικηγόρους και αρχιτέκτονες μέχρι συνταξιούχους, φοιτητές ή απλά κομματικούς φίλους, λειτουργεί δίπλα και παράλληλα στον δημόσιο τομέα.
Πρόκειται για τους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους με τους οποίους στελεχώνεται η κορυφή της κρατικής μηχανής κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά και κάθε φορά που αλλάζει η πολιτική ηγεσία σε ένα υπουργείο, οι οποίοι ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες.
Πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, υπολογίζοντας ότι μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό δημιούργησε επιπλέον 84 θέσεις μετακλητών. Και επίσης ότι μόνο στα γραφεία των αντιπροέδρων και ορισμένων υπουργών απασχολούνται 234 υπάλληλοι, από τους οποίους οι 176 είναι πρόσφατα διορισμένοι.
Την τακτική αυτή του βολέματος των "δικών της παιδιών" εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπου ακόμα και την τελευταία ημέρα πριν παραδώσει την εξουσία, αρκετοί μετακλητοί υπάλληλοι διορίστηκαν σε φορείς του Δημοσίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Επίσης, ενώ σήμερα η Νέα Δημοκρατία κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ότι έχει στρατιές συμβούλων και μετακλητών, τα ίδια έκανε η ίδια ως κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή υπηρετούσαν περισσότεροι από 110 υπάλληλοι που μαζί με ασφάλεια, καθαρίστριες και άλλους, έφταναν τους 300, ενώ μεγάλο αριθμό συνεργατών είχαν και οι υπουργοί του, αν και πολλές δουλειές τις ανέθεταν σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά.
Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις