Κι αν δεν πληρώσουμε… μία;

                 
Απόσπασμα.....
Απέναντι σε αυτό το ζοφερό μέλλον, συνώνυμο της χειρότερης οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που έχει ζήσει η μεταπολεμική γενιά, υπάρχει ένα παράδειγμα που όσο η Ελλάδα βυθίζεται στο βούρκο της λιτότητας, της φτώχειας και της υπερχρέωσης αποκτά όλο και μεγαλύτερη λάμψη. Είναι το παράδειγμα της Αργεντινής.
«Υπάρχει ζωή μετά την παύση πληρωμών», τόνιζε το editorial των Financial Times δύο μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές που ανέδειξαν πρόεδρο τη «βασίλισσα Κριστίνα» Κίρχνερ, η οποία κέρδισε μια σαρωτική νίκη, εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων! Η δε προεκλογική μάχη, που κορυφώθηκε την Κυριακή, όταν η Ελλάδα βυθιζόταν στο πένθος, ήταν κανονική φιέστα. Και όχι για μόνο για την Κίρχνερ. «Η αξιοσημείωτη επιρροή της οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, που ξεκίνησε μετά την υποτίμηση και την παύση πληρωμών που επέβαλε η Αργεντινή σε χρέος ύψους 100 δισ. δολαρίων το 2001» συνέχιζε το σημείωμα της σύνταξης της αγαπημένης εφημερίδας του Σίτι.
Επομένως, μετά την παύση πληρωμών, δηλαδή τη μονομερή αθέτηση των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές μας, όχι μόνο υπάρχει ζωή, αλλά είναι και πολύ καλύτερη από το ζυγό των δανειστών, του κάθε Ράιχενμπαχ…
Πηγή: sofokleous10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις