Τέτοια Χριστούγεννα, να μη ξανάρθουν

                 
Σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας, φαίνεται πως ζουν όλο και περισσότερες οικογένειες στη Ρόδο. Άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, φθάνουν στο σημείο να ζητούν βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Κάποιοι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, για να αγοράσουν ένα σάντουιτς για να φάνε ή ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά τους.
Τα επώδυνα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, έφεραν σε απόγνωση δεκάδες συμπολίτες μας που κατέκλυσαν και χθες το πρωί την Μητρόπολη Ρόδου, ζητώντας απλά λίγη τροφή, για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Μια ηλικιωμένη που καθόταν στα σκαλιά του κτιρίου της Περιφέρειας και στο πρόσωπο της ήταν η ζωγραφισμένη η απόγνωση και η απελπισία. Με δάκρυα στα μάτια, είπε:
«Κάθομαι εδώ, γιατί δεν μπορώ να σταθώ άλλο στην ουρά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Το παιδί της κόρης μου πάσχει από διαβήτη. Κάθε φορά πρέπει να συγκεντρώνουμε χρήματα για τα φάρμακα του. Όμως ο ιερέας μου έδωσε 10 ευρώ και με έδιωξε. Δεν έχω παράπονο από το Μητροπολίτη μας . Εκείνος μας στηρίζει συνεχώς, όπως μπορεί . Αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα. Κάθε φορά που έχει λαϊκή πάω και ψάχνω, για να βρω αν περισσεύει κάτι και για μας», δήλωσε η κ Δήμητρα με δάκρυα στα μάτια.
«Έχουμε και μια αξιοπρέπεια που ποδοπατιέται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Περιμένουμε για να πάρουμε την τσάντα με τα τρόφιμα, από τις 7 το πρωί. Η διαδικασία δεν προχωρά όμως γρήγορα. Δεν θέλαμε να φθάσουμε, σε αυτό το σημείο. Κάποιοι μας οδήγησαν», ανέφερε μια άλλη Κυρία.
Ομφαλός με πηγή Δημοκρατική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις