Οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ε.Ξ.Ρ.


        ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 2
Στην κατάθεση προσφυγής για την ακύρωση της απόφασης που έλαβε προσφάτως το δημοτικό συμβούλιο, για την αύξηση της τιμής του νερού, θα προχωρήσει και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
Η διοίκηση της ΕΞΡ θεωρεί, πως αυτό που έγινε είναι «απίστευτο και απαράδεκτο» τη στιγμή που οι ξενοδόχοι του νησιού μας, έχουν ήδη αρκετά προβλήματα για να αντιμετωπίσουν και παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν μάχη για να γεμίσουν τα καταλύματα με τουρίστες το καλοκαίρι του 2012.
Επιπλέον οι ξενοδόχοι εκτιμούν πως οι αυξήσεις που αποφασίστηκε να επιβληθούν στην τιμή του νερού έρχονται σε αντίθεση με αυτά που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ξεπερνούν σε ποσοστό το 50%.
«Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο και απίστευτο, αυτό που γίνεται. Είναι αδιανόητο να μας ζητούν να βάλουμε το χέρι ακόμη πιο βαθιά στη τσέπη, τη στιγμή που ακόμη και το κράτος μας οφείλει χρήματα. Ο ΟΑΕΔ δεν έχει καταβάλει τα χρήματα για τα επιδόματα, δεν έχουν δοθεί οι επιδοτήσεις από τους αναπτυξιακούς νόμους, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα οφειλόμενα από τα πρακτορεία», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης προσθέτοντας, πως «σε αυτή την δύσκολη εποχή δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα στους επιχειρηματίες που δοκιμάζουν τις αντοχές τους».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου εκτιμά, πως οι αυξήσεις στην τιμή του νερού ξεπερνούν το 50% και ως εκ τούτου αντίκεινται στη λογική της ΕΕ.
«Οι αυξήσεις στην τιμή του νερού είναι σε πλήρη αντίθεση με την λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι κάνει εξισορρόπηση. Δεν γίνεται όμως με τον τρόπο αυτό δηλαδή με αυξήσεις στην τιμή του νερού», τόνισε ο κ. Καμπουράκης, τονίζοντας πως ουσιαστικά ο Δήμος Ρόδου τιμωρεί τους εργαζόμενους και όχι τους επιχειρηματίες με αυτό το κάνει.
«Αν μια μονάδα έχει τόσο μεγάλο κόστος θα κοιτάξει να πληρώσει τους φόρους, τα χαράτσια, τη ΔΕΗ, το νερό και θα καθυστερήσει τους εργαζόμενους. Αυτοί τιμωρούνται με την απόφαση που ελήφθη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.
Προσπαθώ να καταλάβω, τόνισε ο κ. Καμπουράκης, πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όλα τα ξενοδοχεία που έχουν πισίνες. «Να μην ξεχνάμε το Water Park στο Φαληράκι. Αναρωτήθηκαν όσοι πήραν την απόφαση πώς θα γεμίσουν οι υδατοδεξαμενές;», είπε ο πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου.
 Την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι αυξήσεις στην τιμή του νερού, θα φθάσουν σε ορισμένες δημοτικές ενότητες, όπως η Καλλιθέα και τα Αφάντου στο 60%, εξέφρασε και ο εντεταλμένος αντιπρόσωπος της ΕΞΡ κ. Γ. Τσέλιος.
«Έχουμε τόσα θέματα να αντιμετωπίσουμε, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ, τα συγγενικά δικαιώματα και τόσα άλλα και έρχονται και οι αυξήσεις στην τιμή του νερού, να συμπληρώσουν το σκηνικό των δυσκολιών. Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά αυτά τα πράγματα. Θα θέσουμε το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ και θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την ακύρωση της απόφασης που φέρνει σε δύσκολη θέση δεκάδες ξενοδοχεία στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Γ. Τσέλιος.
Η Δημοκρατική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις