Μας παίρνουν και τα σώβρακα

       
Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που κατατέθηκε στη βουλή , προβλέπεται η παραχώρηση στις περιφέρειες όλης της χώρας 83 τουριστικών ακινήτων μεταξύ των οποίων η Κοιλάδα των Πεταλούδων , η Φιλέρημος , το ξενοδοχείο Λίνδος κτλ.
Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε την δημοτική αρχή Ρόδου αλλά και τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν ευθέως την δυσαρέσκειά τους.
Συγκεκριμένα ο κ Κουσουρνάς δήλωσε ότι εξεπλάγηκε από την εξέλιξη που κατατέθηκε στη Βουλή, δεδομένου πως τα ακίνητα της Κοιλάδας Πεταλούδων, Του Θέρμαι, τα γήπεδα του ΡΟΑ, το παλιό κτήριο της πολεοδομίας, το τουριστικό περίπτερο της Φιλερήμου και η Λέσχη των Αξιωματικών αποτελούν μάχες που έχουν δώσει ο ροδιακός λαός και η πολιτικοί παράγοντες για να περιέλθουν στον ενοποιημένο Δήμο Ρόδου.
«Δεν θα επιτρέψω τα ακίνητα που ανήκουν σε όλο το ροδιακό λαό να πάνε στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» δήλωσε έκπληκτος ο δήμαρχος Ρόδου ευημερώντας πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ Νικητιάδη του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του περιμένοντας από τον ίδιο να καταθέσει προτάσεις για το θέμα που προέκυψε.
«Όχι μόνο θα απαιτήσουμε να έρθουν τα ακίνητα στο δήμο Ρόδου, αλλά θα διεκδικήσουμε το ΑΚΤΑΙΟΝ το αθλητικό κέντρο Καλλιπατείρα και τις Πηγές Καλλιθέας» πρόθεσε ο κ Κουσουρνάς κάνοντας λόγο για θέμα σεβασμού και τονίζοντας πως θα τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Την ίδια τοποθέτηση έχει και ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης λέγοντας πως τα ακίνητα «άνηκαν, ανήκουν και θα ανήκουν στο δήμο Ρόδου, που αποτελεί και τον πιο ισχυρό δήμο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του Καλλικράτη. «Όπως και να χει το θέμα και να περιέλθουν τα ακίνητα στην περιφέρεια, θα επανέλθουν στο δήμο Ρόδου» κατέληξε με σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.
Εν τω μεταξύ με επιστολή του προς τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο την οποιά κοινοποιεί και στον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη ο κ Μαχαιρίδης ζητεί την απευθείας παραχώρηση των ακινήτων διαχείρισης της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε» στους αντίστοιχους Δήμους Ρόδου, Πάτμου, Θήρας, Νάξου), συμπληρώνοντας: «Η πρότασή μας αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το πνεύμα και το γράμμα των πάγιων θέσεων που διαχρονικά εκφράζουμε και έχουμε έγκαιρα καταθέσει εν όψει της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι στον ισχυρό Δήμο αποκεντρώνεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων και της διαχείρισης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων»
Παλμός
Ομφαλός: Τα βρακιά μας παιδιά, είναι απλωμένα στο σχοινί. Πάρτε τα κι αυτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις