Δημοσκόπηση για αντι-δημοφιλείς

               

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αρνητικές γνώμες των ψηφοφόρων, έπονται οι Γ. Καρατζαφέρης και Α. Παπαρήγα, ακολουθεί ο Α. Τσίπρας, ενώ ο Γ. Δημαράς και ο Φ. Κουβέλης είναι οι πλέον δημοφιλείς.
Το εντυπωσιακό από τη δημοσκόπηση της ALCO, που μεταδόθηκε χθες από τηλεοπτικό σταθμό, είναι πως οι αρνητικές γνώμες για όλους τους κομματικούς ηγέτες υπερβαίνουν το 50%, με τον Γ. Παπανδρέου να πιάνει σχεδόν το απόλυτο (86%).
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 21% των ψηφοφόρων του κόμματος θεωρεί ότι ακυρώθηκαν οι θέσεις της Ν.Δ. με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά ταυτόχρονα το 62% διαβλέπει υπεύθυνη στάση σε αυτή την κίνηση.
Όπως προκύπτει, αυτός που εκφράζει καλύτερα απ' όλους τις θέσεις του κόμματος είναι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, παρά τις κατά καιρούς δημόσιες και παρασκηνιακές διαφοροποιήσεις του.
Τέλος, προφανώς με αναγωγή στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 30% των ερωτηθέντων, ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις το 17%.
Με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έγιναν γνωστά από τη Συγγρού, να υποθέσουμε βασίμως ότι πήραν το μήνυμα; Οτι δηλαδή η πολυπόθητη αυτοδυναμία προς το παρόν όλα δείχνουν ότι όνειρο είναι και πάει...
Α.Ε.Μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις