ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

                         
Σε κέντρο υγείας κινδυνεύει να μετατραπεί το Νοσοκομείο Ρόδου, μετά τη συνεχή απαξίωσή του, ενώ από την πρώτη Ιανουαρίου με απόφαση του διοικητή του Μιχάλη Κόκκινου απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του κ. Κόκκινου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι με τη λήξη των συμβάσεων 40 εργαζομένων στο τέλος του έτους, το νοσοκομείο θα γυρίσει χρόνια πίσω. Όπως αναφέρει ο διοικητής σε επιστολή του προς το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, υπέγραψε σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία, απαγορεύονται μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Με ευθύνη των συντονιστών Διευθυντών θα λειτουργούν 12 κλίνες το πολύ σε κάθε πτέρυγα.
Αναφορικά με το θέμα της μη καταβολής της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας και εργασίας κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες του προσωπικού, ο κ. Κόκκινος ζήτησε από τους αρμόδιους την άμεση καταβολή των χρημάτων από το Υπουργείο στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες Υπηρεσίες ότι παρά το ότι έχουν λάβει μόνο ένα σχετικό έγγραφο που αφορούσε σχετική επιχορήγηση για το θέμα αυτό ύψους 22.000,00 Ευρώ, το ποσό αυτό δεν είχε ακόμη εκταμιευθεί.
«Αν δεν βρεθεί λύση με την καταβολή των οφειλομένων, είτε μέσω του Υπουργείου, είτε μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η προσπάθειά μας γι’ αυτό συνεχίζεται, τότε ο μοναδικός τρόπος διεκδίκησης των χρημάτων είναι η δικαστική οδός και συγκεκριμένα με αγωγή στρεφόμενη στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Νοσοκομείου Ρόδου» τονίζει ο κ. Κόκκινος.
Μιλώντας σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο διοικητής Μιχάλης Κόκκινος τόνισε πως βρίσκεται σε συνεχείς επαφές, προκειμένου να πάρει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί για να δοθούν στους εργαζόμενους πριν τα Χριστούγεννα. «Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε και περιμένουμε τις απαντήσεις για τυχόν προσλήψεις. Μέχρι να γίνει όμως αυτό το νοσοκομείο θα εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά με τη σύμφωνη γνώμη και των γιατρών» δήλωσε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος πρόσθεσε πως αν δεν έρθει προσωπικό στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, δεν θα διστάσει να υποβάλει την παραίτησή του, αν μπορεί βέβαια αυτή να δώσει μια ώθηση στον κοινό αγώνα.
Απόσπασμα Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις