Δεν πάνε καλά οι κρατήσεις στη Γερμανική αγορά

         
Έρευνα στην τουριστική αγορά της Γερμανίας διενεργεί την τρέχουσα περίοδο ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Αφορμή είναι η υστέρηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις από την συγκεκριμένη αγορά για τη Ρόδο.
«Ίσως μετά τις γιορτές να αναπτύξουμε μια δράση για την τόνωση της τουριστικής κίνησης από την συγκεκριμένη χώρα» , δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.
«Υποψιάζομαι πως η αγορά της Γερμανίας, θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση φέτος ίσως γιατί εκμεταλλεύονται οι πράκτορες το κάθε τι για να μπορέσουν να καθυστερήσουν, να μειώσουν τις προκαταβολές και να τροποποιήσουν τα συμβόλαια, που έχουν υπογραφεί ώστε να θέσουν διάφορους επαχθείς όρους».
Υπάρχουν άλλες αγορές, όπως της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ, που δείχνουν ότι θα πάνε καλά του χρόνου. Καλά δείχνει μέχρι στιγμής πως θα πάει και η αγγλική αγορά.
«Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, που θα έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία της σεζόν του 2012 θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και να μην "τσιγκουνευτούμε" τους πόρους για την προβολή, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν». 
«Το πρόγραμμα του 2012 περιλαμβάνει όχι μόνο την γνωστή σειρά συμμετοχών της Ρόδου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αλλά και σημαντικές δράσεις που έχουμε προγραμματίσει και αφορούν τον κλασικό τουρισμό και συγκεκριμένες θεματικές του, όπως είναι η κρουαζιέρα».
Το "διαβατήριο" της Ρόδου για να μετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μασσαλία είναι το νέο έντυπο που έχει δημιουργηθεί.
«Θα έχουμε πλέον το εξειδικευμένο έντυπο, που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου με αφορμή το γεγονός ότι το λιμάνι της Ρόδου θα λειτουργήσει ως Home Port, για την εταιρεία Costa από το καλοκαίρι του 2012. Αυτό το έντυπο είναι το "διαβατήριο" της Ρόδου για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση».
Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αύξηση των μαθητικών εκδρομών στη Ρόδο.
«Η εξαιρετική εκστρατεία που κάναμε, είχε θετικό αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε και προέβη σε ανακοινώσεις, ικανοποιώντας το αίτημα που είχαμε υποβάλει».
«Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και του χρόνου γιατί δεν δραστηριοποιούμαστε πάντα σε θετικό περιβάλλον εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας», σημείωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Δημοκρατική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις