Δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα συνάψει ο Δήμος Ρόδου

Από Δημοκρατική
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ2

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύναψη δανείου από το Δήμο Ρόδου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη που κληρονόμησε. Καταλυτικό ρόλο στο ζήτημα αυτό θα διαδραματίσει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Δεν αποκλείεται το ζήτημα αυτό να τεθεί και στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κουσουρνάς με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
«Με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο θα έχουμε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουνε για ορισμένα θέματα. Θέλουμε να έχουμε μια συνεννόηση. Θα τεθούν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με την οικονομική διαχείριση και τους ελέγχους σε πρώην εταιρείες και φορείς. Καλό θα είναι να βρούμε κοινές κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς. 
Ερωτηθείς για το δάνειο ο κ. Κουσουρνάς εξήγησε πως είναι σημαντικό για το Δήμο γιατί θα συμβάλει στην τακτοποίηση των οφειλών του.
«Την επόμενη εβδομάδα οριστικοποιείται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Το άρθρο 2 συγκεκριμένα που αναφέρεται στην αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικό. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλό επιτόκιο και να πληρώσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας. Θα λυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είναι η πληρωμή των εργολάβων και των λοιπών προμηθευτών».
Ερωτηθείς για το ύψος του δανείου ο δήμαρχος απάντησε πως επιδιώκεται να φθάσει στα 20.000.000 ευρώ. 
«Με το ποσό αυτό πιστεύω ότι θα μπορούμε να είμαστε συνεπείς με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας», είπε ο κ. Κουσουρνάς. 
Με το πολυνομοσχέδιο καθίσταται δυνατή η δανειοδότηση ΟΤΑ για την εξόφληση χρεών που έχουν δημιουργηθεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2011, προβλέπεται ενοποίηση του συστήματος δαπανών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και θεσπίζεται ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα προμήθειας συστημάτων.
Προβλέπονται επίσης διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις διαδικασίες και στους τρόπους αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχειών τους που περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστα ποσά δόσης τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ. 
Σε ό,τι αφορά τον καταθλιπτικό αγωγό που συνεχώς παρουσιάζει προβλήματα ο κ. Στάθης Κουσουρνάς επέρριψε την ευθύνη στους προηγούμενους αιρετούς.
«Να μέμφεστε τους παλιούς που έκαναν ένα έργο και σπάει κάθε μήνα. Εμείς το βρήκαμε σε αυτή την κατάσταση και το επισκευάζουμε», απάντησε.
                                                                                                              Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις