Η συνταγή της ημέρας

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του Ομφαλός,
απανταχού γης. Βρέχει ασταμάτητα, ευτυχώς με ρυθμό,που 
δεν προκαλεί προβλήματα ή μεγάλη ταλαιπωρία.
Μόνο που τα επαγγέλματα των οποίων η εργασία είναι 
υπαίθρια, αναγκάζονται να αναβάλλουν τη δραστηριότητά 
τους και οι καιροί δεν είναι για τέτοιου είδους αναβολές.
Ας όψεται που η βροχή, είναι τροφή του χειμώνα, για το καλοκαίρι.
Σήμερα, παρουσιάζουμε, μια εύκολη συνταγή μαγειρικής,
ευγενική προσφορά του κρεοπωλείου Φώτης και Βάγιος, 
στις Καλυθιές, που μας κρατά σε υψηλό επίπεδο διατροφής, 
όσον αφορά τα στοιχεία του κρέατος.
                             Η συνταγή της ημέρας
            Μοσχαρίσια σουβλάκια τύπου Τεριγιάκι
       
* 1 κιλό μοσχαρίσια λάπα, κομμένη σε λωρίδες 15εκ και πάχους 1εκ.
Για τη μαρινάδα
* 1 κουταλάκι του γλυκού, σόγιας.
* 4 κουταλιές της σούπας σακέ.
* 1 σκελίδα σκόρδο.
* 1 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα).
* 1 κουταλάκι του γλυκού, ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε τις λωρίδες του κρέατος γύρω από
μικρά ξυλάκια μπαμπού, τα οποία έχουμε πριν μουλιάσει σε κρύο νερό.
Ψήνουμε τα σουβλάκια, κατά προτίμηση στα κάρβουνα, για πολύ λίγο,
έτσι ώστε το κρέας να είναι νόστιμο και ζουμερό.
..... καλή σας όρεξη.
Ομφαλός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις