Η συνταγή της ημέρας

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του Ομφαλός. Πολύ κρύο και σήμερα και ευκαιρία να φάμε κάτι να μας πιάσει. Η πρόταση του Κρεοπωλείου Φώτης και Βάγιος για το σημερινό τραπέζι, είναι μια εύκολη συνταγή, που περιλαμβάνει μια "δύσκολη" σος.
                             Μοσχάρι Ζυρικουάζ με κρασί και μανιτάρια
                            
                                      Υλικά που θα χρειαστούμε
* 1 κιλό μοσχάρι νουά.
* 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
* Λίγο κονιάκ
* 1 λίτρο κόκκινο κρασί
* 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 50 γρ αλέυρι
* 50 γρ βούτυρο
* 2 λίτρα σος ντεμί-γκλας
                                          Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια. Κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια το κρέας και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι την ντομάτα και το ανακατεύουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, την σος και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε για ένα τέταρτο τα μανιτάρια με λίγο κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και το προσθέτουμε στο κρέας. Αφήνουμε για λίγη ώρα να βράσει όλο το φαγητό μαζί, και σερβίρουμε με λαχανικά ή πολύ λεπτές πατάτες. Καλή όρεξη.    

                      
                                                                                                                  Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις