Ανένδοτο αγώνα, αποφάσισαν οι γιατροί

Από τον Παλμό, μεταφέρουμε
                     

Ανένδοτο αγώνα κηρύσσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην υγεία και την περίθαλψη, που μεθοδικά οδηγεί σε εξόντωση τους πάσχοντες πολίτες και σε πλήρη εξαθλίωση τους λειτουργούς της υγείας, όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.
Χθες μάλιστα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστο Μαντά, τον γραμματέα Γιάννη Μυροφόρου και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλη Κινούς, όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων πως ο Ιατρικός Κόσμος της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού από τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι με τον πλέον απροκάλυπτο, περιφρονητικό και εχκβιαστικό τρόπο, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την επιστημονική και επαγγελματική υπόσταση των ιατρών.
Οι γιατροί επίσης ζητούν την άμεση απομάκρυνση των πολιτικών προϊσταμένων των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και του ΕΟΠΥΥ, ως προσώπων εξαιρετικά επικίνδυνων και καταστροφικών για την Δημόσια Υγεία και την Περίθαλψη των πολιτών.
Παράλληλα, ο Ιατρικός σύλλογος Ρόδου καλεί σε απολογία τα μέλη του που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ σήμερα στις 7 το απόγευμα για να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να συνταχθούν στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους ιατρών.
Εν τω μεταξύ, η πρώτη νίκη στους αγώνες της ιατρικής κοινότητας επετεύχθη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, με την υπογραφή χθες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για ελεύθερη συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία σε όλους του γιατρούς της Επικρατείας.
Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις