Το μέλλον της ανθρωπότητας, είναι ο αποικισμός του διαστήματος

Από τη real.gr
«Πρέπει να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στο διάστημα για χάρη του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουμε για άλλα χίλια χρόνια, χωρίς να αποδράσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», ανέφερε, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.
Λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών του BBC, ο Βρετανός επιστήμονας προέτρεψε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν αποικίες στον Άρη και πέρα από αυτόν σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος, αν και εκτίμησε ότι δύσκολα θα γίνει αυτό κατά τα επόμενα 100 χρόνια. «Είναι δυνατόν η ανθρώπινη φυλή να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι αναπόφευκτο. Νομίζω όμως πως μέσα στην επόμενη χιλιετία είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια καταστροφή, όπως πυρηνικός πόλεμος ή υπερθέρμανση του πλανήτη, θα πλήξει τη Γη», προειδοποίησε, σύμφωνα με την "Τelegraph" και την "Daily Mail".
Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι οι επιστημονικές και τεχνολογικές πρόοδοι θα επιτρέψουν τελικά στους ανθρώπους να εξαπλωθούν ακόμα και πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, στις εσχατιές του σύμπαντος. Θα είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα, είπε, για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Ακόμη, επανέλαβε ότι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την πιθανότητα να συναντήσουμε εξωγήινους πολιτισμούς. «Η ανακάλυψη νοήμονος ζωής αλλού στο σύμπαν θα ήταν η μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη όλων των εποχών. Όμως θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με έναν εξωγήινο πολιτισμό. Αν οι εξωγήινοι αποφάσιζαν να μας επισκεφθούν, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι παρόμοιες με την άφιξη των Ευρωπαίων στην Αμερική, η οποία δεν απέβη καθόλου καλή για τους γηγενείς πληθυσμούς», είπε.
Εξάλλου, εξέφρασε την αμφιβολία του κατά πόσο όντως θα αποδειχθεί ότι τα σωματίδια νετρίνο ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως, όπως φάνηκε να δείχνει, το 2011, το ιταλικό πείραμα OPERA σε συνεργασία με το CERN. Όπως είπε, η θεωρία του Αϊνστάιν θα αποδειχτεί τελικά ότι δεν κινδυνεύει, επειδή είναι ορθή.
Ομφαλός

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιστεύω ότι στο κόψιμο-ράψιμο άλλων άρθρων θα ήταν καλό να μπορεί να βγαίνει ένα πλήρες νόημα... ίσως διαβάζουν και κάποιοι που δεν ξέρουν. Ποιός είναι άραγε ο Βρετανός επιστήμονας που αναφέρει το άρθρο; Η απάντηση στο επόμενο τεύχος... ή γυρίστε την οθόνη σας ανάποδα

ƃuıʞʍɐɥ uǝɥdǝʇs

ΥΓ: Λίγη προσοχή δεν βλάπτει...
Ο χρήστης omfalos είπε…
Έχετε απόλυτο δίκιο. Τα στραβά να λέγονται, να επισημαίνονται και να ξεγυμνώνονται στο μάτι του αναγνώστη. Μακάρι όλοι οι αναγνώστες του Ομφαλός, να ήταν τόσο αυστηροί, όσο εσείς. Τότε, είμαι βέβαιος, και η εικόνα του Ομφαλός, μα, και η προσοχή του διαχειριστή, θα ήταν ευκρινέστερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις