Κρουαζιερόπλοιο προσάραξε κοντά στην Τοσκάνη

Κρουαζιερόπλοιο προσάραξε κοντά στην Τοσκάνη
Ο Νομάρχης του Γκροσέτο ανακοίνωσε ότι σε τρείς ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την προσάραξη του Ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia αργά τη νύχτα χθες, ανοιχτά της Τοσκάνης.
"Υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι", δήλωσε ο Νομάρχης. Νωρίτερα, απολογισμός των σωστικών συνεργείων έκανε λόγο για έξι νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους. Στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 3.200 επιβάτες (από τους οποίους 1.000 Ιταλοί, 500 Αμερικανοί και 150 Γάλλοι) και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος. 
Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. Το πλήρωμα άρχισε να οργανώνει τη διαδικασία εκκένωσης των επιβατών, σύμφωνα, όμως, με τις πρώτες μαρτυρίες, πολλά άτομα περίμεναν πάνω από μια ώρα για να ανέβουν στις σωσίβιες λέμβους και ορισμένοι επιβάτες, αποφάσισαν να πέσουν ή γλίστρησαν στην θάλασσα, όπου και βρήκαν το θάνατο, λόγω και της χαμηλής θερμοκρασίας των υδάτων.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός. "Έρχεται στο νου μας η τραγωδία του Τιτανικού", τονίζει η Rai. Αρκετά οχηματαγωγά που βρίσκονταν στην περιοχή βοήθησαν στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης. Είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη, πριν παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία της μηχανής του.
Ζιζάνιο
πηγή Sportdog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις