Η συνταγή της ημέρας

Καλημέρα Ομφαλός. Να μας πάει μακρυά, να μας πάει στα πέρα μέρη, φύσα θάλασσα πλατειά, φύσα αγέρι, φύσα αγέρι.......που λέει και το γνωστό τραγούδι. Παράπονο δεν έχουμε, ζούμε φέτος ένα πραγματικό χειμώνα, όπως είχαμε ξεχάσει να ζούμε. Κρατάτε μικρό καλάθι εσείς όλοι Ευρωπαίοι και μη, που λέτε πως "εμείς δεν είμαστε Έλληνες" , γιατί σε λίγο θα έρθει κι η σειρά σας. Οι ίδιοι που μας δώσαν και μας δίνουν λεφτά, οι ίδιοι σας δώσαν και σας δίνουν κι εσάς.
Αυτό που τραβά η Χώρα μου, είναι η δοκιμασία, το "πείραμα", που αν περάσει σ΄εμάς, θα εφαρμοστεί και σε σας. Είμαστε σαν τους Έλληνες λοιπόν, όλοι οι μπαταχτσήδες Ευρωπαίοι και μη
και μη βγάζετε την ουρά σας απ΄ ΄εξω. Ζόρικοι καιροί, με πολλά μποφώρ, που μετακινούν ακόμα και σύνορα. Κι επειδή όλα περνούν απ΄το στομάχι, ας δώσουμε μια συνταγή, για να πάει καλά η μέρα μας.
                  
Ευγενική προσφορά, του κρεοπωλείου Φώτης κια Βάγιος, στις Καλυθιές.
                     Λαζάνια με μοσχάρι, μελιτζάνες και ανθότυρο
1/2 κιλό, μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ λαζάνια με αβγό
2 μεγάλες μελιτζάνες
   αλάτι, πιπέρι
1 μοσχοκάρφι (γαρύφαλλο)
1 λίτρο μπεσαμέλ
σάλτσα ντομάτας,
σάλτσα Ναπολιτέν
200 γρ ανθότυρο
1 κλωνάρι κανέλλα
λευκό κρασί
ελαιόλαδο
                        Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τον κιμά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
το πιπέρι, το αλάτι, το λευκό κρασί, τη σάλτσα, το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Προετοιμάζουμε εν τω μεταξύ την μπεσαμέλ και τη Ναπολιτέν. Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε τη Ναπολιτέν, τα λαζάνια , τον κιμά τις μελιτζάνες το ανθότυρο και προσθέτουμε πάλι λίγη Ναπολιτέν.
Επαναλαμβάνουμε προσθέτοντας τη μπεσαμέλ. Βάζουμε λίγο ανθότυρο και το τοποθετούμε στο φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 175 βαθμούς, για μισή ώρα. καλή σας όρεξη.

                                                   Ομφαλός


                           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις