Άγιος Νεκτάριος Φαληρακίου

           Άγιος Νεκτάριος Φαληρακίου


Τα ημιτελή κτίσματα, πίσω από τον Άγιο Νεκτάριο Φαληρακίου, έχουν κλείσει σχεδόν 2 χρόνια,
σε πλήρη αδράνεια. Ο Άγιος Νεκτάριος, αποτελεί (και ο Ομφαλός το τονίζει σε κάθε ευκαιρία),
το Σήμα Κατατεθέν του Φαληρακίου κι αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος.
Η βάναυση συμπεριφορά στο ναό, (ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς), των ημιτελών
κτισμάτων, ασχημαίνει σε υπερθετικό βαθμό την αισθητική όλου του χώρου, παρασύροντας ακόμα και το κτίριο Δωρεά, των Αδελφών Χατζηδιάκων εξ Ιταλίας. Όσο κι αν βελτιωθεί η συνολική αισθητική εικόνα του Φαληρακίου, για όσο τα κτίρια αυτά παραμένουν και ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ημιτελή, το σήμα κατατεθέν του Οικισμού, θα παραμένει πληγημένο. Η ζημιά που προκαλείται;
Ο Άγιος Νεκτάριος, μακράν, είναι το πιο ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ σημείο του Φαληρακιού, από ημεδαπούς και αλλοδαπούς κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που προκαλείται στην περιοχή μας.
Αυτή ήταν η ανάρτηση του Ομφαλός, σχετικά με το Πνευματικό Κέντρο Φαληρακίου, "Αιμίλιος Χατζηδιάκος". Σήμερα, με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνουμε, πως οι εργασίες αποπεράτωσης του επιπρόσθετου  κτιρίου του κέντρου, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία των επιτρόπων του Ναού και επικεφαλής της όλης προσπάθειας, τον Κο Σάββα Παγωνάκη, σε εθελοντική βάση και με προσφορά ατομικής εργασίας. Ο Ομφαλός, λόγω και του συναισθηματικού δεσμού με τον Ναό, θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νεκταρίου και θα ενημερώνει συνεχώς τους συμπολίτες μας, για την πρόοδο των εργασιών. Σ΄αυτή την προσπάθεια, κανείς δε περισσεύει και στη συνέχεια, η ανάληψη πρωτοβουλιών για βοήθεια στην αποπεράτωση, είναι δεδομένη. Σηκώστε μανίκια και αναμονή!!!
Σημ: Με το πέρας της επέκτασης, η αίθουσα θα μπορεί να φιλοξενεί πολλαπλές εκδηλώσεις, ακόμα και θεατρικές παραστάσεις.
                                                        Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις