Εξασφαλίσαμε τους δανειστές μας μέσω του Αγγλικού Δικαίου


Από το Κουτί της Πανδώρας 

Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί που προέβαλε με μορφή εκβιασμού η κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να περάσει το μνημόνιο Νο2 και μάλιστα με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου. 
Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου, η νέα δανειακή σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο που προστατεύει πιο αποτελεσματικά τους πιστωτές και όχι από το Ελληνικό δίκαιο και μάλιστα για οποιεσδήποτε διαφορές προκύψουν η Ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προσφύγει αποκλειστικά στα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.Αδιάσειστη απόδειξη το ίδιο το κείμενο του μνημονίου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης που υπογράφεται μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοδοτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται ρητά ότι το Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το αγγλικό δίκαιο ενώ αποκλειστικά αρμόδια δικαστήρια στο οποίο τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να προσφύγουν για να λύσουν οποιεσδήποτε διαφορές είναι αυτά του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Τα παραπάνω δεν αποδέχονται αμφισβήτησης αφού περιλαμβάνονται σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε στην σύμβαση που φέρει τις υπογραφές της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδας, σαν συμβαλλόμενα μέρη, και εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής με 199 ψήφους. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο στην ειδική επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια για το 2ο μνημόνιο, γεγονός που εξόργισε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου του 2011 είχε πει: «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το Αγγλικό δίκαιο…» ουσιαστικά αποκαλύπτοντας ότι η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο, είναι απαίτηση των δανειστών λόγω του ότι είναι πολύ πιο «φιλικό» απέναντι τον πιστωτή παρά στον δανειζόμενο.
Δείτε τα ντοκουμέντα:

                               Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις