Χαλάρωση του καθεστώτος χορήγησης βίζας το καλοκαίρι

Από Καθημερινή
Το ενδεχόμενο χαλάρωσης του καθεστώτος χορήγησης βίζας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τουριστικούς λόγους εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από κοινή πρόταση της Ελληνίδας Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη και του Επιτρόπου Τουρισμού, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρουν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Μ. Δαμανάκη και ο Α. Ταγιάνι, συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού πλαισίου Αλιευτικού και Επιμορφωτικού Τουρισμού στη Θάλασσα, πριν το τέλος του 2012. Παράλληλα, οι δύο Επίτροποι, με κοινή παρέμβασή τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής, αλλά και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, πρότειναν τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος που θα διαρκέσει τους τρεις προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες και προβλέπει τη χαλάρωση του καθεστώτος χορήγησης βίζας στην ΕΕ, από χώρες που αυτή απαιτείται.
Επιπλέον, οι δύο Επίτροποι προτείνουν μετά την παρέλευση των καλοκαιρινών μηνών να αξιολογηθούν τα οφέλη του προγράμματος και εφόσον κριθεί σκόπιμο να μονιμοποιηθεί το σύνολο --ή μέρος-- των μέτρων που προβλέπει.
«Η υπόθεση αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό και τον ιταλικό τουρισμό και όχι μόνο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, όλοι στρέφουν το βλέμμα προς τους τουρίστες από ακμάζουσες τρίτες χώρες και αναδυόμενες οικονομίες», σχολίασε κοινοτικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.
                                          Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις