Στις 9.15,τα αποτελέσματα των εκλογών

Από ημερησία
Στην ταχύτητα που προσφέρει το σύστημα συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων θα βασιστεί στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές η SingularLogic, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν ταχύτερα τη δυνατότητα να προβεί σε εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών της 6ης Μαΐου. Και αν υπάρξει η απαραίτητη ανταπόκριση, η εκτίμηση αυτή θα δοθεί, όπως σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της SingularLogic, Μαρίκα Λάμπρου κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των τεχνολογικών λύσεων που υποστηρίζουν τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων, μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. με απόκλιση περίπου στο +/- 0,5%.
Στις 9.15 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των εκλογών  Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, επισήμανε τη σημασία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, λόγω της τεράστιας κρισιμότητας της σημερινής συγκυρίας. Σημειωτέον πως το εκλογικό σώμα αποτελείται από 9.851.000 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 360.000 θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά.
SRT 
Τα εκλογικά τμήματα είναι 20.560 και σε περίπου 5.000, δηλαδή στο 25%, οι εκεί αντιπρόσωποι θα είναι εξοπλισμένοι με ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να στείλουν τα αποτελέσματα μέσω του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT). To σύστημα χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές και το δείγμα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας και για να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση θα πρέπει να ανταποκριθεί τουλάχιστον το 50% του συγκεκριμένου δείγματος.
Δείγμα της ταχύτητας που προσφέρει το SRΤ είναι το γεγονός ότι το 2009 τα αποτελέσματα από το 50% των τμημάτων που είχαν το σύστημα συγκεντρώθηκαν μέσω SRT σε 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ το 90% σε 3 ώρες και 45 λεπτά. Οι αντίστοιχες «επιδόσεις» με την κλασική μέθοδο του τηλεγραφήματος ήταν 4 ώρες και 45 λεπτά και 7 ώρες και 45 λεπτά. Αν οι επιδόσεις αυτές επιτευχθούν και φέτος, στις 9.15 μ.μ. θα υπάρχουν αποτελέσματα από το 50% των τμημάτων με SRT, δηλαδή 2.500 εκλογικά τμήματα που αντιστοιχούν περίπου στο 12% του συνόλου των τμημάτων και τότε η SingularLogic θα προχωρήσει στην πρώτη εκτίμησή της, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Internet 
Επιπλέον, φέτος υπάρχουν επιπλέον επιλογές για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Καταρχήν, θα υπάρξουν αλλαγές στην 1η σελίδα του www.ekloges.ypes.gr, του επίσημου site του υπ. Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, εκτός του χάρτη της Ελλάδας χωρισμένης με βάση τις περιφέρειες όπου θα εμφανίζεται -με βάση το χρώμα- ποιο κόμμα προηγείται, θα υπάρχει και ένας πίνακας με τα ποσοστά των 10 πρώτων κομμάτων τη δεδομένη στιγμή, καθώς και ένα γράφημα με τις έδρες που θα καταλαμβάνουν. Επίσης, οι κάτοχοι smartphones θα έχουν πρόσβαση σε μία ειδική εφαρμογή, ονόματι moRE (mobile optimized RESULTS for Elections), όπου το περιεχόμενο της σελίδας των αποτελεσμάτων θα προσαρμόζεται στην οθόνη της συσκευής που χρησιμοποιούν.
Κόστος 
Όσον αφορά το κόστος των εκλογών, ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι οι πόροι που έχουν διατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ και ένα μέρος εξ αυτών θα επιστρέψουν ως φόροι στο κράτος. Επίσης, ανέφερε ότι η SingularLogic θα λάβει μειωμένη αμοιβή κατά περίπου 17% σε σχέση με το 2009 και για τις ίδιες υπηρεσίες. Σημειωτέον πως η αμοιβή της SingularLogic θα είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Ομφαλός

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερεντζές της έλειπε!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ραπανάκια για τη χαμένη μας όρεξη!!!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις