Πάγωσαν οι κρατήσεις

Από Δημοκρατική
Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού μας για την αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων.
Παρά το γεγονός συγκεκριμένα ότι αναπτύχθηκαν αρκετές δράσεις στο εξωτερικό για την προβολή της Ρόδου, οι κρατήσεις δεν παρουσιάζουν ακόμα μεγάλη αύξηση. Η κατάσταση ανησυχεί τους πάντες που αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού μας. 
«Παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα «μούδιασμα», στις κρατήσεις που γίνονται στα ξενοδοχεία του νησιού μας. Το αποδώσαμε στην εορτή του Πάσχα που λειτουργεί πάντα αποτρεπτικά για τους Ευρωπαίους. Όμως στη συνέχεια προκηρύχθηκαν οι εκλογές που επίσης δεν συμβάλλουν στην αύξηση των αφίξεων αφού εντείνουν το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι μετά την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και θα αυξηθούν και οι αφίξεις των τουριστών στα ξενοδοχεία του νησιού μας", δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος. 
"Η τουριστική σεζόν δεν πάει τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Κάνουμε πάντως ό,τι είναι δυνατό, για να αυξηθούν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι απώλειες που έχουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Κώστας Γεωργιάδης.
Η μόνη θετική εξέλιξη είναι ότι έληξε τη Μεγάλη Παρασκευή, με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, η απεργία των ξεναγών. «Οι εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά αφού σταμάτησε η απεργία των ξεναγών. Όμως και ο θαλάσσιος τουρισμός δεν εξελίσσεται καλά. Θεωρούμε πως η φετινή σεζόν έχει χαθεί. Ευελπιστούμε να είναι καλύτερα τα πράγματα το επόμενο καλοκαίρι. Θα βοηθήσει στην αύξηση των κατάπλων των κρουαζιεροπλοίων και η πλήρης άρση του καμποτάζ», τόνισε ο κ. Κώστας Γεωργιάδης. 
Για την αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του νησιού μας η διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ υλοποίησε σημαντικές δράσεις στις μεγαλύτερες αγορές από τις οποίες αντλεί τουρίστες η Ρόδος. Σημαντική είναι και η κίνηση που θα γίνει για να αυξηθούν οι αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ και άλλοι φορείς του νησιού μας θα συμβάλουν ώστε να γυριστεί στο νησί μας, από την Σουηδική εταιρεία Flandenfilm ένα κινηματογραφικό φιλμ. Η ταινία θα προβληθεί στις Σκανδιναβικές χώρες, σε ένα πολυπληθές δηλαδή κοινό που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα αξιοθέατα της Ρόδου.  
Την αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία όμως περιμένουν με αγωνία και οι έμποροι του νησιού μας. «Η κίνηση στην αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν αυξήθηκε, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στα περισσότερα νοικοκυριά. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έκαναν αγορές από τα εμπορικά καταστήματα του νησιού μας γιατί δεν είχαν χρήματα. Τώρα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών. Η επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων εξαρτάται από αυτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. 
Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις