Τρώτε όταν δεν πεινάτε;

En-Gr
Οι άνθρωποι που τρώνε ανθυγιεινά έχουν κάποιες κακές συνήθειες, αλλά η κυριότερη είναι πως τρώνε όταν δεν πεινάνε. Η πείνα είναι κάτι που συμβαίνει όταν το σώμα μας χρειάζεται καύσιμα, και είναι η σουβλιά που νιώθουμε στο στομάχι όταν δεν έχουμε φάει όλη μέρα, που συχνά συνοδεύεται και από θορύβους. Ωστόσο, ακόμα κι όταν το στομάχι γουργουρίζει, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι μας έχουμε αρκετό λίπος συσσωρευμένο που μπορεί να μας κρατήσει για μέρες. Η πείνα είναι τόσο διανοητική όσο και σωματική.
Είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν και μας κάνουν να νιώθουμε πως πεινάμε. Η τροφή συχνά παρασκευάζεται με λαχταριστό τρόπο, ειδικά στα εστιατόρια και στις διαφημίσεις της τηλεόρασης. Η τροφή που μυρίζει ή δείχνει όμορφη δεν μας κάνει να πεινάμε, απλώς να την λαχταράμε. Αν είστε σε δίαιτα, προσπαθήστε να σταματήσετε να τρώτε όταν νιώσετε ικανοποιημένοι, αντί να συνεχίσετε μόνο και μόνο επειδή το φαγητό έχει όμορφη γεύση.
Κάποιοι άνθρωποι επίσης, νιώθουν πείνα όταν αγχώνονται ή στεναχωριούνται με διάφορα θέματα της ζωής. Ο όρος "comford food" αναφέρεται σε εκείνες τις τροφές που τις τρώμε γιατί μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Είναι συχνά μνήμες από την παιδική ηλικία, ή κάτι που μας θυμίζει την οικογένεια ή κάποιο γονιό. Όταν τρώτε λόγω άγχους, δεν τρώτε επειδή πεινάτε. Αν θέλετε να ξεκινήσετε έναν υγιέστερο τρόπο ζωής, προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος επίσης.
Οι άνθρωποι τρώνε χωρίς να πεινάνε και για πολλούς άλλους λόγους. Πολλές φορές το φαγητό είναι ένας τρόπος να ξεπεράσουν την πλήξη τους. Αν περιφέρεστε στην κουζίνα πολλές φορές αναζητώντας κάποιο σνακ, μάλλον βρίσκεστε σ’ αυτή την περίπτωση. Απλώς προσπαθήστε να μείνετε μακριά απ’ την κουζίνα. Μπορεί ακόμα, να έχετε συνδυάσει το φαγητό με κάποιες εκδηλώσεις και συνήθειες. Το ποπκόρν για παράδειγμα, είναι συνδεδεμένο με μία ταινία, και πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε μία μεγάλη συσκευασία στον κινηματογράφο, ακόμα κι αν έχουμε ήδη φάει κανονικό φαγητό. 
Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να διορθωθούν οι κακές συνήθειες που μας κάνουν να τρώμε όταν δεν πεινάμε, όμως είναι σημαντικό να δούμε πως το φαγητό είναι κάτι που μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για το σώμα τις σωστές στιγμές και αντίστοιχα πολύ βλαβερό τις υπόλοιπες. Το πρώτο βήμα σε κάθε εθιστική διαδικασία είναι να συνειδητοποιήσουμε τη συνήθεια και να προσπαθήσουμε να την σταματήσουμε.
Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις