«Ελάτε τώρα στην Ελλάδα»

 i12.gr
«Εκστρατεία» επικοινωνίας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεκινά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος προς τη χώρα. «Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα για τις διακοπές σας», τονίζει σε δελτίο τύπου που στέλνει σήμερα με αποδέκτες διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενέργεια για την οποία έχει ενημερώσει την υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίαΤατιάνα Καραπαναγιώτη, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη, ζητώντας παράλληλα την αποστολή δελτίων τύπου από τα γραφεία εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), καθώς και τα κατά τόπους γραφεία τύπου των πρεσβειών.
Ο Σύνδεσμος είναι καθησυχαστικός προς τους δυνητικούς ταξιδιώτες, διαβεβαιώνοντας ότι οι διακοπές τους δεν επηρεάζονται από τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και του προέδρου του ΣΕΤΕ κ.Ανδρέα Ανδρεάδη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο τουρισμός παραμένει ένας από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας» και σημείωσε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να «επιβεβαιώσει ότι η χώρα προετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές με σταθερότητα και ηρεμία».
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον διεθνή τουρισμό και να διαβεβαιώσουμε τους δυνητικούς επισκέπτες ότι δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή για να έρθουν στη χώρα μας», αναφέρει σε σχόλιό του ο κ. Ανδρεάδης και υπογραμμίζει ότι «προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί η χώρα και η οικονομία της, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητα των διακοπών. Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο και καθησυχάζουμε τους ταξιδιώτες ότι αυτό το καλοκαίρι παραμένει “business as usual”».
Απαντώντας στις βασικές ανησυχίες που εκφράζονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, τονίζεται ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ γίνεται αναφορά στη συνάντηση των ηγετών των G8 το περασμένο Σάββατο, οι οποίοι δήλωσαν με σαφήνεια ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με δεδομένο ότι η χώρα επιθυμεί να δεσμευθεί σε απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι οι τουρίστες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία στη χώρα από το 2008, ενώ έχουν τη δυνατότητα για πολύ προνομιακές τιμές και πλήθος πρόσθετων παροχών από τα καταλύματα σε πόλεις και θέρετρα της επικράτειας. Σε ό,τι αφορά τις απεργίες και διαδηλώσεις, επισημαίνεται ότι οι πιθανότητές τους για το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλότερες, καθώς κατά τη διάρκεια Απριλίου και Μαΐου, ο αριθμός τους έχει περιοριστεί πολύ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Εν τω μεταξύ στον αντίποδα της αρνητικής δημοσιότητας, τις δύο προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησαν τα πρώτα θετικά δημοσιεύματα σε βρετανικά έντυπα, έπειτα από την επίσκεψη βρετανών δημοσιογράφων στη χώρα, με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ. «Γιατί η Ελλάδα πραγματικά εύχεται να ήσουν εκεί», είναι ο τίτλος άρθρου στον Independent που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και τονίζει σημασία του τομέα για την Ελληνική οικονομία, αλλά και την αλλαγή που συντελείται. «Η Ελληνική τουριστική βιομηχανία αντεπιτίθεται», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Business Traveller που δημοσιεύθηκε στις 21 Μαΐου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις