"Ένταξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες σε ευρωπαϊκά Προγράμματα κινητικότητας και την αγορά εργασίας"

Ρόδος, 31 / 5/ 2012
"Ένταξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες σε ευρωπαϊκά Προγράμματα κινητικότητας και την αγορά εργασίας"Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γιώργος Γεννηματάς και την ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) διοργανώνουν Ημερίδα την Τρίτη 5 Ιουνίου με θέμα: "Ένταξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες σε ευρωπαϊκά Προγράμματακινητικότητας και την αγορά εργασίας" στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MOVE - Ευρωπαϊκή κινητικότητα, Εθελοντισμός, Ανταλλαγές πολιτών
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες από ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα κατάρτισης ενηλίκων και προγραμμάτων κινητικότητας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των ομάδων με λιγότερες ευκαιρίες. Γυναίκες, μετανάστες, άτομα με εξαρτήσεις θα είναι στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος προκειμένου μέσα από προγράμματα κατάρτισης να επανενταχθούν στην εσωτερική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Θα συμμετάσχουν τριάντα εκπαιδευόμενοι από την Εσθονία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ρουμανία, οι οποίοι μαζί με την ΚΕΑΝ υλοποιούν πρόγραμμα για την δια βίου κατάρτιση ενηλίκων και την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Την ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6947161922 ή στο email mkaradima@kean.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις