Ρόδος:έκρηξη αισχροκέρδειας, στην Παλιά Πόλη

Δημοκρατική
Έκρηξη αισχροκέρδειας πυροδοτεί η οικονομική ύφεση και είναι χαρακτηριστικό ότι με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου ξεκίνησαν οι καταγγελίες για φαινόμενα του είδους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μεσαιωνική Πόλη!
Εκπαιδευτικός κατήγγειλε συγκεκριμένα χθες ότι έπεσε θύμα αισχροκέρδειας από ιδιοκτήτη καφετέριας στο ιστορικό μνημείο και ζητά την παρέμβαση του δημάρχου.
Στην αποκαλυπτική επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας μεταφέρω το παρακάτω περιστατικό που μου συνέβη την Τρίτη, 15/05/2012 στην πλατεία Ιπποκράτους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. 
Με συνάδελφό μου, καθίσαμε σε καφεζαχαροπλαστείο της πλατείας, περιστοιχιζόμενο από «υψηλόκορμους κράχτες», για έναν καφέ και ένα φρέσκο χυμό.
Η γενικότερη εικόνα του μαγαζιού, τα καθίσματα, οι τουαλέτες του καθώς και οι υπηρεσίες που προσέφερε παρέπεμπε σε επαρχιακό κατάστημα της δεκαετίας του '80. Και, όμως, οι τιμές που καταβάλαμε για τα δύο προαναφερόμενα «ταπεινά προϊόντα» μας δημιούργησαν την φανταστική αίσθηση πως βρισκόμαστε στο πολυτελές ξενοδοχείο Μ. Βρετανία στο Σύνταγμα.
Αναλυτικά: χυμός πορτοκαλιού 5.90 και καφές φρέντο 4.50 ευρώ. Σύνολο 10.40 ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ήμισυ του ημερομισθίου ενός νεοδιορισθέντος Έλληνα εκπαιδευτικού (630 ευρώ).
Μήπως θα έπρεπε να εξευρεθεί τρόπος να συμμαζευτούν; Μήπως το παγκοσμίου φήμης μνημείο της Παλαιάς Πόλεως, αποτελεί για τον σύγχρονο πολιτισμό μας και κάτι παραπάνω από το να είναι πηγή υπερβολικών εσόδων μόνο για τους προνομιούχους καταστηματάρχες;
Μήπως αυτή η πρώτη εικόνα που εισπράττουν οι άμοιροι τουρίστες για τη Ρόδο ΑΔΙΚΕΙ;
Κύριε Δήμαρχε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Υ.Γ. Σας επισυνάπτεται η φωτοτυπία της απόδειξης και τα στοιχεία του καταστήματος».
Στο μεταξύ σε εκτέλεση εντολής του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Αδάμ Δαλάκα ξεκίνησαν έφοδοι της Τουριστικής Αστυνομίας για την πάταξη του φαινομένου της άγρας πελατών, που ταλαιπωρεί τους τουρίστες, στρεβλώνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και υποβαθμίζει την εικόνα της χώρας.
Την 19η Μαΐου 2012 αστυνομικοί του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα από τα οποία τρεις ημεδαποί ηλικίας 40, 41, 45 ετών και ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενοι για άγρα πελατών.
Οι συλληφθέντες παρενοχλούσαν διερχόμενους τουρίστες προκειμένου να δεχτούν τις υπηρεσίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία εργάζονταν.
(Σημ: καταγγελίες για αισχροκέρδεια στη Μεσαιωνική Πόλη έχουν γίνει και από τουρίστες).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις