Τοπικό Καλυθιών: Λαθρομετανάστευση

ΘΕΜΑ : Λαθρομετανάστες στο Φαληράκι - Καλυθιές
Το φαινόμενο των λαθρομεταναστών στο Φαληράκι και τις Καλυθιές έχει γίνει ανεξέλεγκτο. Λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας και των αμέτρητων αναγκών που υπάρχουν, οι πολίτες έφτασαν στο σημείο να ενοικιάζουν τα σπίτια τους ή οποιονδήποτε χώρο διαθέτουν, σε μεγαλύτερο από το φυσιολογικό αριθμό ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατάλυμα. Τους επιτρέπουν μια τέτοια κατάσταση αφού οι περισσότεροι από αυτούς δε δίνουν απόδειξη για την δικαιολόγηση των χρημάτων που λαμβάνουν. 

Επίσης, ο μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών σε μικρούς χώρους προκαλεί Υγειονομικό πρόβλημα. Οι γειτονιές στις οποίες κατοικούν έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες μετάδοσης μικροβίων αλλά και ασθενειών στους πολίτες της περιοχής. Τέλος, έχει καταγραφεί ένα μεγάλος αριθμός ληστειών. Έχουν παραβιαστεί οικίες, καταστήματα οχήματα με ζημιές και απώλειες πολλών χιλιάδων ευρώ ακόμα και σε λουόμενους στις παραλίες κατά την θερινή περίοδο. 
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι βρίσκονται σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών μας και οι δικές μας και για όλα τα παραπάνω πρέπει να κινητοποιηθούμε. 
Καταγγέλλουμε λοιπόν όλους αυτούς που ενοικιάζουν καταλύματα σε λαθρομετανάστες και είμαστε στην διάθεσή σας να τους κατονομάσουμε. 
Καλούμε:
Την Δ.Ο.Υ. Ρόδου να πάρει θέση και να προβεί σε ελέγχους των ιδιοκτητών των καταλυμάτων για την εξακρίβωση της νόμιμής ή μη εγκατάστασης των λαθρομεταναστών. 
Τις Υγειονομικές αρχές να ελέγξουν την υγιεινή των καταλυμάτων. 
Την Ελληνική Αστυνομία να είναι κοντά στους πολίτες της περιοχής μας, να μεταβεί σε     ελέγχους και να πράξει τα δέοντα και  
Την Εισαγγελία Ρόδου να τηρήσει την ανάλογη στάση στα μείζονα αυτά θέματα που μας απασχολούν. 

Ο Πρόεδρος της 
Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών 
Μιχαήλ Σ. Σταυρής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις