ΝΑΤΟϊκή φάπα στους Σκοπιανούς

eglimatikotita
Παρά τις συστηματικές προσπάθειες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έστειλε στις αρχές Μαΐου επιστολές σε όλους τους ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και κυρίως, παρά τις εντατικές προσπάθειες της Άγκυρας, η οποία ανέλαβε να προωθήσει την ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, ζητώντας την άμεση ένταξή της, το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία θα μείνει εκτός ατζέντας της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Φωτογραφία για Νατοϊκή ΦΑΠΑ στους Σκοπιανούς...Εκτός ατζέντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το θέμα της ονομασίας.Στη σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, Π. Μολυβιάτης και Φ. Φραγκούλης.
Στο επίκεντρο της Συνόδου των 28 κρατών – μελών της Συμμαχίας θα βρεθεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας στους Αφγανούς μετά την αποχώρηση της στρατιωτικής δύναμης Isaf το 2014 και η οικονομική βοήθεια που θα τη στηρίξει, καθώς και η προώθηση της πολυσυζητημένης αντιπυραυλικής ασπίδας, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την αιχμή της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επανέλαβε με σαφήνεια, ότι ναι μεν είμαστε ανοικτοί και θέλουμε την ΠΓΔΜ στους κόλπους μας, αλλά δεν πρόκειται να εκκινήσει η ενταξιακή διαδικασία αν δεν δοθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η δήλωση της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία θέμα διεύρυνσης δεν υπάρχει στην ατζέντα της συνόδου του Σικάγου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις