Ανέξοδος τσαμπουκάς.

Οσοι υπόσχονται ότι θα σώσουν τη χώρα με τσαμπουκά και μαγκιά, παραπλανούν τους πολίτες και δημιουργούν ψευδαισθήσεις.
Τα κόμματα που προτείνουν μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης θα πρέπει να εξηγήσουν πού θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν καθημερινές ανάγκες της χώρας,(Συντάξεις, μισθοί Δ.Υ κ.λ.π)
Τα κόμματα αυτά ,πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες ,τι ακριβώς θα γίνει την επόμενη μέρα της καταγγελίας.
Η έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει και έξοδο από την κρίση. Το αντίθετο., Βάζει την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες και απομακρύνει τις απαραίτητες αλλαγές σ΄αυτό το σάπιο γραφειοκρατικό σύστημα.
Το μόνο που μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση είναι οι επενδύσεις, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής ,η αύξηση της ρευστότητας και η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
Αυτά όμως, δεν μπορούν να γίνουν εκτός Ευρωπαικού πλαισίου. Μόνο εκεί θα μπορούσαμε να τα διαπραγματευτούμε, μαζί με στόχους για την μείωση της ανεργίας ,τώρα μάλιστα του το κλίμα στην Ε.Ε. είναι ευνοϊκότερο..
Η ανάπτυξη δυστυχώς δεν έρχεται, κουνώντας ένα μαγικό ραβδί.. Δημιουργείται μέσα από προϋποθέσεις σταθερότητας. Βαθειά νυχτωμένοι είναι όσοι νομίζουν ότι θα φέρουν την ανάπτυξη με το έτσι θέλω, με λεφτά από τους πλούσιους που ήδη βρίσκονται έξω, , με φόρους στις ήδη χρεωκοπημένες και ζημιογόνες επιχειρήσεις και δεσμεύοντας τις καταθέσεις των μικρομεσαίων.
Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί ναι αυξήσει τα εισοδήματα με νόμο , εκτός και αν τυπώνει πληθωριστικό χρήμα. (Δραχμή).
Δηλαδή πληθωρισμό 20-25% με ανάλογες αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης και απαγόρευση αγοράς εισαγόμενων υψηλής τεχνολογίας.(αυτοκίνητα, ,υπολογιστές κ.λ.π).
Εκτός αν θέλουμε να βρεθούμε 50 χρόνια πίσω. Σφικτό ζωνάρι ή πρησμένη κοιλιά; Ας διαλέξουμε.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμερικανάκι..... τι προτείνεις εσύ ξέχασες να μας πείς !!!
Ο χρήστης AMEPIKANAKI είπε…
Σφικτό ζωνάρι..τι άλλο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις