Σύννεφο Πολωνικού ενθουσιασμού

contra.gr
Την ώρα που η εθνική ομάδα κρατάει τους χαμηλότερους δυνατούς τόνους για το ματς της πρεμιέρας, οι Πολωνοί έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο ενθουσιασμού γύρω από τους παίκτες του Φράντσισεκ Σμούντα, ορμώμενοι και από την τεσσάρα στο προ ημερών φιλικό με την Ανδόρα. Το πέπλο βέβαια, μπορεί να είναι και σύννεφο, ανάλογο του καιρού που επικρατεί στη χώρα. Ένα φιλικό όμως, που είχε αυτό ακριβώς το σκοπό: να σκορπίσει ενθουσιασμό και αισιοδοξία για τη συνδιοργανώτρια Πολωνία και την ομάδα που θα παίξει εντός έδρας τόσο κόντρα στην Ελλάδα όσο και κόντρα σε Ρωσία και Τσεχία.

O εύκολος αντίπαλος...
Η τακτική και η σκέψη του Σμούντα ήταν αυτή ακριβώς. Να διαλέξει έναν εύκολο αντίπαλο, άλλωστε ελάχιστοι θα σταθούν σε αυτό, και να κάνει επίδειξη δύναμης. Ο Λεβαντόφσκι, ο Μπλαστσικόφσκι, ο Πίστσεκ και τα άλλα παιδιά της Πολωνίας ένοιωθαν βασιλιάδες κόντρα σε μια ομάδα που πήρε 0 (!) βαθμούς, έβαλε ένα γκολ και δέχθηκε 25 στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012…

Το... καλό για την Εθνική ομάδα
Αυτό που ήθελαν βέβαια οι Πολωνοί το πέτυχαν. Εδώ στη Βαρσοβία, σε όλες τις συζητήσεις με τους ντόπιους του ποδοσφαίρου ακούς για αυτή την τεσσάρα. Σε βαθμό μάλιστα που υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού. Δεν πειράζει όμως. Καλό στην Ελλάδα κάνουν, καθώς από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα καταλαβαίνεις ότι δεν πολυασχολούνται μαζί της…

Απομακρυσμένη κάνει τη δουλειά της...
Μια Ελλάδα που δουλεύει ήσυχη και απομακρυσμένη από τα φώτα της πόλης, σε ένα χωριουδάκι καμιά ώρα από την Βαρσοβία. Εκεί στο Λεγκιόνοβο ο Σάντος κατασταλάζει στα πλάνα για το βασικό σχήμα και φυσικά για την τακτική που θα ακολουθήσει στο «Naradowy Stadion» το απόγευμα της Παρασκευής (08/06).

Οι σκέψεις του Φερνάντο Σάντος
Ο Πορτογάλος προπονητής στέκεται μόνο στην τακτική του χορταριού και όχι σε άλλα τρικ, όπως αυτό της επικοινωνίας των Πολωνών. Το σημαντικό για τον Σάντος είναι ότι εκπέμπει 100% εμπιστοσύνη στους παίκτες και αντίστροφα. Το είπε και ο Χαλκιάς στη συνέντευξη Τύπου: «Του έχουμε και μας έχει εμπιστοσύνη». Απλά, λιτά και περιεκτικά.


Θέλει να τον εμπιστεύονται...
Για έναν προπονητή δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από αυτό. Να μιλάει, να δίνει οδηγίες και να κατευθύνει γνωρίζοντας ότι τον ακούν, τον καταλαβαίνουν και τον εμπιστεύονται αυτοί που θα υλοποιήσουν την τακτική του.
Κι αφού συμβαίνει αυτό, υπάρχει και αυτοπεποίθηση ικανή να νικήσει το όποιο άγχος μιας πρεμιέρας σε μεγάλη διοργάνωση…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις