ΡΟΔΟΣ: Μια συγκινητική ιστορία που συμβαίνει στην πόλη μας!

Θανάσης Απόκοτος

KAQARISMOS - PARKOUΤο διάβασα, και δεν μπορούσα να μην το μεταφέρω! Και πολύ περισσότερο να μην δώσουμε τα συγχαρητήριά μας, σε μια φίλη (την Σουζάνα Ιωακειμίδου) η οποία το γνωστοποίησε!

Πρόκειται για μια ιστορία, σαν τόσες άλλες παρόμοιες που υπάρχουν στη χώρα μας. Αλλά που, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, ίσως αυτή να έχει κάτι το ξεχωριστό που, ενδεχομένως, σε πολλούς να προκαλέσει συγκίνηση.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κ. Ιωακειμίδου:
«Στην γειτονιά μου, πριν χρόνια, μια κατάκοιτη μητέρα πέντε παιδιών (το ένα εκ των οποίων είναι ΑΜΕΑ) έκαναν κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Η κατάσταση τους τραγική... ειδικά το τελευταίο διάστημα. Κατόπιν συνεννόησης μεταξύ 2-3 γειτόνων και του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας, ορίστηκε ότι θα καθαρίζει το πάρκο της γειτονιάς (που είχε μετατραπεί σε ζούγκλα το τελευταίο διάστημα, αφού κανείς από το Δήμο δεν ενδιαφερόταν) και τους δρόμους της πλατείας. Σε αντάλλαγμα οι κάτοικοι της συνοικίας δίνουν χρήματα, τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια... και τα χαμόγελα επέστρεψαν στην θέση τους...
Κοιτάξτε γύρω σας, να είστε σε αφύπνιση, βρείτε εναλλακτικές λύσεις μεταξύ σας... Πού ξέρετε; Μπορεί να αποτρέψουμε μία ακόμη αυτοκτονία...»!

Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις