Δελτίο τύπου


Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, εισηγούμενος την ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, αποτέλεσμα που με δική του πάλι εισήγηση είχε επικυρωθεί προ 15 ημερών.
Υλοποιώντας την “απειλή”που είχε εκτοξεύσει σε συνέντευξη του στις 15 Ιουνίου όταν δήλωσε ότι θα “προτιμήσει” να αφήσει την πόλη βρώμικη αν τα ΜΜΕ δεν σταματήσουν να αναφέρονται στα τρωτά σημεία της διαδικασίας που ακολούθησε, τελικά “προτίμησε“ την βρωμιά και φρόντισε να αποφύγει τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον οποίο και θα προέκυπτε το κατά πόσο ήταν ακριβής ο ισχυρισμός του, περί ορθότητας των διαδικασιών αυτών που ο ίδιος επίσης επέλεξε. Φρόντισε επίσης να ξεδιπλώσει το πολιτικό του ταλέντο, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τους τόνους των σκουπιδιών που στοιβάζονται σε δημόσια θέα στο νησί, για να εξαπολύσει επίθεση στην δημοτική παράταξη “Η Ρόδος Μπροστά” που ανέδειξε όλα τα στοιχεία των χειρισμών του που κατέστησαν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ευάλωτο, κάτι που η δική του μοναδική αντίληψη περί διαφάνειας αδυνατεί να κατανοήσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο στόχαστροτου κ. Κουσουρνά βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Ο κ. Κουσουρνάς στερούμενος επιχειρημάτων για την θεμελίωση της πρότασης ακύρωσης του διαγωνισμού, πρόταση για την οποία κατά την προσφιλή του τακτική για ακόμη μία φορά δεν διένειμε καμία εισήγηση, κατέφυγε στην ανάγνωση (!) ενός λίβελου κατά του κ. Χατζημάρκου που συνιστά παραλήρημα εμπάθειας, άριστο δείγμα του πολιτικού πολιτισμού του κ. Κουσουρνά και του ανώνυμου κειμενογράφου του.
Τα κίνητρα του κ. Κουσουρνά ως προς την επιλογή των στόχων του, αλλά και η επιλεκτική ευθιξία του, κατέστησαν ακόμα πιο σαφή όταν συμπεριφέρθηκε σαν να μην άκουσε και φυσικά σαν να μην τον έθιξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ροδοκόκκινο” και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, που επίσης αναφέρθηκε σε έλλειμμα ενημέρωσης, μη διανομή στοιχείων και πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού (τα οποία και ζήτησε) και σε ΚΕΝΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ !. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “H Ρόδος Μπροστά”, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά :
“Ήταν τόση η αγωνία του κ. Κουσουρνά να αποφύγει την επιβεβαίωση των, σύμφωνα με ισχυρισμούς του, άριστων διαδικασιών που ακολούθησε, που φρόντισε να ακυρώσει τον έλεγχο. Δεν δίστασε, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από την ουσία και να προσπαθήσει να πλήξει πολιτικό του αντίπαλο, να αξιοποιήσει τα σκουπίδια που πνίγουν την Ρόδο και τα οποία πλέον, κατά δήλωση του, προτιμά. Και δεν δίστασε επίσης να διαπράξει και το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της συκοφαντίας.”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις