Μίκα Ιατρίδη: Δελτίο τύπου

ΘΕΜΑ: Δημιουργία 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου. 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα τη δημιουργία 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη. Με την κατάθεση της ερώτησης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατέθεσα τη συγκεκριμένη ερώτηση για να πληροφορηθούν οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργού για τη δημιουργία 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου και να μην αναλώνονται σε διαρροές και φήμες.
Είναι προφανές, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω του πολυνησιακού χαρακτήρα της δεν είναι λειτουργική και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των νησιωτών. Η δημιουργία 14ης Περιφέρειας αποτελεί αξιόπιστη λύση και αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις που θέτουν η νησιωτικότητα και η εδαφική ασυνέχεια, προς όφελος και των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένο ότι κομματικοί διαχωρισμοί δεν χωρούν και το καλό της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων πρέπει να αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα, στη βάση της καλόπιστης συνεργασίας και ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες που μας στηρίζουν.
Δυστυχώς, όμως, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να εκμεταλλευτούν, για προεκλογικούς λόγους, το ζήτημα αυτό, τη στιγμή που γνώριζαν ότι η δημιουργία μιας ακόμη Περιφέρειας, αντιβαίνει στη λογική του Μνημονίου, που οι ίδιοι με ασίγαστο πάθος στηρίζουν.
Επιπλέον, επιτέθηκαν σε πολιτικούς τους αντιπάλους, οι οποίοι έχουν κρατήσει προσεκτική στάση με σεβασμό απέναντι στα προβλήματα των νησιωτών, και έχουν επικαλεστεί την ανάγκη να μιλήσουν, αν χρειαστεί, οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες με δημοψήφισμα. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στη Ρόδο είχε τονίσει την ανάγκη να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα στις περιπτώσεις που ο Καλλικράτης δεν λειτουργεί.
Αποσιώπησαν ακόμη, ή δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαβάσουν, ή να ενημερωθούν από τους Βουλευτές του κόμματος τους, ότι ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης στις προγραμματικές του δηλώσεις μίλησε αποκλειστικά για 13 Περιφέρειες. Συνεπώς, όσοι αναλώθηκαν σε σενάρια περί συνομωσιών, καλό θα ήταν να βασίζονται στα πραγματικά δεδομένα και όχι σε σενάρια τύπου Τζέιμς Μποντ. Ελπίζω, ότι ο αρμόδιος Υπουργός δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα τους και θα δώσει τις υπεύθυνες απαντήσεις που δικαιούνται οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις