Έρχεται οριστικό «λουκέτο» σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

skai.gr
Στο κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν έχουν ζήτηση από τους φοιτητές, καθώς και εκείνα που δεν έχουν σαφές αντικείμενο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο να μειωθεί η «αδικαιολόγητη» διασπορά σχολών σε όλη την επικράτεια.
Έρχεται οριστικό «λουκέτο» σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», στο Υπουργείο Παιδείας έχει κατατεθεί σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια του χωροταξικού εξορθολογισμού της εκπαίδευσης, καθώς και των περικοπών που απαιτεί το Μνημόνιο. Παράλληλα, το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει συγχωνεύσεις ή καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων κυρίως στην Περιφέρεια, καθώς και δραστική μείωση των ομοειδών τμημάτων που είναι διασκορπισμένα σε πολλές πόλεις ή έχουν αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. 
Να σημειωθεί ότι από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Είκοσι τέσσερα ΑΕΙ είναι διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις