Αντώνης Νικοπολίδης: "Ο αγώνας της ζωής μου"


Αντώνης Νικοπολίδης: "Ο αγώνας της ζωής μου"Την άποψη ότι μόνο μέσα από προσωπική δουλειά και πίστη στο εαυτό μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από όσα μας τάζουν, εκφράζει ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Ο αγώνας της ζωής μου». Εκεί απάντησε και στις ερωτήσεις της αθλητικής ιστοσελίδας «DailyGoal.gr» σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:
Αναφέρετε στο βιβλίο σας ότι οι άνθρωποι που απεχθάνεστε περισσότερο είναι οι έμποροι ονείρων. Πιστεύεται ότι στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο κατ επέκταση, υπάρχουν πολλοί από αυτούς;
Ναι υπάρχουν! Και κυρίως μέσα στην απελπισία μπορεί κάποιος να συναντήσει πάρα πολλούς από αυτούς. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πώς αισθάνεται ο κάθε άνθρωπος. Με προσωπική δουλειά και πίστη στο εαυτό σου μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα από όσα σου τάζουν και νομίζω είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι το εφικτό και τι το ανέφικτο.
Σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά σας αποφάσιζε να ακολουθήσει την δική σας επαγγελματική πορεία, τι θα ήταν αυτό που θα τον συμβουλεύατε ως παίκτης, προπονητής αλλά και ως πατέρας;
Θα σας πω αυτό που λέω στα παιδιά μου, αλλά και στους γονείς, τους οποίους συναναστρέφομαι, μιας και τα παιδιά μου ασχολούνται με τον αθλητισμό. Λέω λοιπόν ότι θα πρέπει να βοηθάμε τα παιδιά μας να τα στηρίζουμε σε κάθε θυσία που κάνουν ώστε να γίνουν αθλητές πάνω από όλα, αλλά συγχρόνως πρέπει να τους δείξουμε κι ένα διαφορετικό δρόμο. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσεις να πετύχεις σε αυτό το δρόμο είναι καλύτερο να έχεις μια δεύτερη επαγγελματική επιλογή στη ζωή σου. Δηλαδή το σχολείο και τις σπουδές. Δεν είναι μοναδική επιλογή το ποδόσφαιρο, γιατί στη ζωή μου είδα πάρα πολλά παιδιά, τα οπαία επένδυσαν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο για να γίνουν επαγγελματίες και στο τέλος απέτυχαν, για διάφορους λόγους και στη συνέχεια δεν είχαν τίποτα να κάνουν και νομίζω ότι αυτό είναι άδικο, όταν γνωρίζεις και δεν συμβουλεύεις το παιδί σου. 
Κατά τη γνώμη σας, ο νέος νόμος που όρισε η ΕΠΟ για τα μικρά παιδιά είναι σωστός. Ότι δηλαδή πρέπει να προπονούνται μόνο από επαγγελματίες προπονητές;
Θεωρώ ότι είναι σωστή αυτή η απόφαση. Θα πρέπει τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο και να το διδάσκονται σωστά από έμπειρους και πάνω από όλα προπονητές, οι οποίοι γνωρίζουν απόλυτα τι χρειάζεται ένα νέο παιδί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις