Διορισμοί με το σταγονόμετρο

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διορισμοί με το σταγονόμετρο.
Ο Υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε τον ελάχιστο αριθμό διορισμών στα σχολεία, επιβεβαιώνοντας τις προχθεσινές πληροφορίες για μόλις 200 προσλήψεις. Με κινητοποιήσεις απειλούν οι καθηγητές, αν προχωρήσει η αξιολόγηση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας, η ΟΛΜΕ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμία δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου
Στην παραδοχή ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ελάχιστος προχώρησε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των διορισθέντων, ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προχθεσινές πληροφορίες για μόλις 200 διορισμούς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γενικού γραμματεία της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη. «Οι διορισμοί φαίνεται πως θα είναι ελάχιστοι και σε καμία περίπτωση δεν θα αναπληρώνουν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις».
Στη συνάντηση όπου παρέστη και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, οι καθηγητές -σύμφωνα με πληροφορίες- ενημερώθηκαν ανεπισήμως ότι στο Δημόσιο θα γίνουν συνολικά 450 προσλήψεις, εκ των οποίων περίπου 200 αφορούν εκπαιδευτικούς.
Κατά τα λοιπά, ο Υπουργός παρέλαβε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τα αιτήματα των καθηγητών στο οποίο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων και η δραματική επιδείνωση της εργασιακής και οικονομικής θέσης του εκπαιδευτικού.
Η Ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης, κάνοντας σαφές ότι δεν θα δεχθεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα συναντηθεί και πάλι με την ομοσπονδία πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους.
Σχετικά με την αξιολόγηση, η ΟΛΜΕ απείλησε με κινητοποιήσεις, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη του ν.4024/11 για τη σύνταξη ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (έως τις 14 Αυγούστου) ή αν προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε νομοθέτηση εκπαιδευτικών αλλαγών μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα σε αντίθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αναφορικά με τα αιτήματα της ομοσπονδίας, συνοπτικά ζητάει τα εξής:
  • Επαρκείς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά.
  • Να γίνουν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν (μετατάξεις καθηγητών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, αποσπάσεις κ.λπ.).
  • Αμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος των μετακινήσεων των μαθητών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις