Η Ρόδος μπροστά: Δελτίο τύπου



Παρά την σοβαρότητα του ζητήματος της λειτουργίας της εταιρείας ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η Δημοτική αρχή και ο κ. Στάθης Κουσουρνάς κινήθηκαν για μία ακόμη φορά στην γνωστή πλέον γραμμή της προχειρότητας και της ανευθυνότητας. 
Η συνήθης πλέον τακτική της απόσυρσης της εισήγησης που διανεμήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επαναλήφθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κ. Κουσουρνά.
Προφορικά αναπτύχθηκε η πρόταση της απασχόλησης των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στον Δήμο Ρόδου μέσω δίμηνων συμβάσεων αλλά από την συζήτηση που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι η γραπτή εισήγηση που προτάθηκε ως αποφασιστικό θα οδηγούσε σε μία ακόμη απόρριψη και σε νέο αδιέξοδο.
Η σχετική γραπτή εισήγηση που υπογραφόταν από τον κ. Κουσουρνά απορρίφθηκε ακόμα και από τον ίδιο (!) όταν  εκτός από τα μέλη της παράταξης μας και οι παρόντες νομικοί σύμβουλοι κκ Πέρος και Σαλαμαστράκης ανέπτυξαν τις σοβαρές ενστάσεις τους ως προς το περιεχόμενο αυτής.
Η Δημοτική αρχή της απόσυρσης των εισηγήσεων της, επιβεβαίωσε τον τίτλο της και απέδειξε για μία ακόμη φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία προετοιμάζει ακόμα και τα σοβαρότερα ζητήματα τα οποία με αξιοθαύμαστη ακρίβεια οδηγεί σε ναυάγιο, με την περίπτωση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να είναι χαρακτηριστική αλλά όχι μοναδική.
Το δεύτερο θέμα που στην ίδια συνεδρίαση απέδειξε την ελαφρότητα, την διγλωσσία και τον ευκαιριακό λαϊκισμό αυτής της δημοτικής αρχής ήταν η ολοκλήρωση, ως προς και το τυπικό σκέλος με την ψήφιση της εκκαθάρισης, του ενταφιασμού της ΔΕΚΡ.
Ο κ. Κουσουρνάς αφού πρώτα νομοθέτησε ο ίδιος το κλείσιμο της ΔΕΚΡ, μετά κατέφυγε στον άκρατο λαϊκισμό της καταδίκης του ιδιωτικού τομέα και στο τέλος, εκτελώντας με ακρίβεια  περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, ανακάλυψε ότι η μοναδική λύση στο αδιέξοδο των επιλογών του είναι ο ιδιωτικός τομέας ! Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύθηκαν, τόσο για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ όσο και για την ΔΕΚΡ συνοδεύτηκαν για ακόμη μία φορά και από την μοναδική παράσταση της ομιλίας κάποιων, άριστα εκπαιδευμένων, επί ώρες χωρίς να λένε τίποτα.
 Επιπλέον όλων αυτών και με τα δάση απροστάτευτα και τα σκουπίδια να πνίγουν την υγεία μας, την εικόνα μας και τον πολιτισμό μας, ο κ. Κουσουρνάς το μόνο που δεν ξέχασε να κάνει ήταν να επιτεθεί στον επικεφαλή της δημοτικής μας παράταξης κ. Γιώργο Χατζημάρκο, κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου διαγγέλματος του στους υπηκόους της Ρόδου, με τις τυπικές, για να αποφύγει την περίπτωση να πει κάτι λάθος, αναφορές σε ύφος και ήθος.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος σχολιάζοντας για χιλιοστή, δυστυχώς, φορά την αυτοδιαφήμιση του “χαρακτήρα” του κ. Κουσουρνά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
Όπως είναι φυσικό, με γεμίζει χαρά το να διαβάζονται και πολύ περισσότερο να σχολιάζονται τα άρθρα μου. Το αν κάποιος ανακαλύπτει μέσα σε αυτά,  στοιχεία της δικής του προσωπικότητας ή λειτουργίας αντιλαμβάνεστε ότι δεν αφορά εμένα αλλά εκείνον. Το γιατί ο κ. Κουσουρνάς υιοθέτησε για τον εαυτό του τον όρο συμμορία που περιέγραψα σε άρθρο μου, συνιστά λόγο ανησυχίας”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις