Ο απολογισμός των Σωματείων, από το τριήμερο του Σταυρού

Μετρούν τα κουκιά οι Σύλλογοι και τα Σωματεία του χωριού, μετά το πανηγύρι του Σταυρού.
Παρά την καλή προσέλευση του κόσμου, το τριήμερο του Σταυρού, οι σπατάλες για σουβλάκια και μπύρες, περιορίστηκαν στα αναγκαία, με αποτέλεσμα και οι πωλήσεις, αλλά και τα έσοδα του Απόλλων, να κινηθούν σε μέτρια επίπεδα.
Αντίθετα, ξεπούλησαν τα παιδιά του Φάρος, με την απόπειρα, για πρώτη φορά, να πωλούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Με τα γραφεία του Συλλόγου να έχουν πάρει την τελική τους μορφή, τα παιδιά του Φάρος, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα με την απόπειρα αυτή, αν και η πρόβα, είχε γίνει στους Αγίους Αποστόλους. 
Η Φιλαρμονική, για άλλη μια φορά, παίζοντας στην έδρα της, έκανε τη διαφορά, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο τεχνικής και γνώσης μουσικής που διαθέτει, βάζοντας υποψηφιότητα και για πολλές άλλες προσκλήσεις.
Τέλος η Τερψιχόρη, μη έχοντας πεδίο συννενόησης, αφού οι εκδηλώσεις της εξαρτώνται κάθε φορά από τις ορέξεις της ορχήστρας, θα μπορούσε να είχε προγραμματίσει παραστάσεις ή παράσταση, δείχνοντας στους επισκέπτες, μια άλλη ευχάριστη νότα, διασκέδασης και συμμετοχής, σε παραδοσιακούς χορούς.
Σημ: Τα παιδιά των Συλλόγων, να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε τύπου Ερινύες, κριτικές και κουτσομπολιά και να αφοσιωθούν πλήρως στο καθήκον τους, μιας και στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Το έργο που επιτελούν, χαρακτηρίζεται από το αποτέλεσμα, την συμμετοχή και την αποδοχή του κόσμου κι όχι από μεμονωμένες μονάδες, που άλλη δουλειά από κακή κριτική, δεν κάνουν. Το έλειμμα της συννενόησης και της συνεργασίας σε εκδηλώσεις, μεταξύ των Συλλόγων, είναι χαρακτηριστικό της φυλής και θα πάρει χρόνια, αν αποφασίσουμε σήμερα, που 2  Έλληνες, θα συννενοηθούν. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις