Σχέδιο για εγκατάσταση 20.000 προσφύγων, στη Ρόδο


Θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε στρατόπεδο για Σύρους πρόσφυγεςΣχέδιο για να φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε δύο Ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ήδη η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει πώς θα φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο.
Το σχέδιο έχει την κωδική ονομασία «Ιώνη», όπως ονομαζόταν η πρώτη Ελληνική αποικία στη Συρία. Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την φιλοξενία πολιτών από την Συρία, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σκηνές.
Η αποκάλυψη αυτή ενισχύει πράγματι τους φόβους που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή κάποιοι στην κυβέρνηση μεθοδεύουν να μετατρέψουν την Ρόδο σε κέντρο μεταναστών.
Οι ευθύνες βεβαίως προσωποποιούνται και αφορούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, ο οποίος παρά τις πολιτικές πιέσεις που έχει δεχθεί παραμένει ανένδοτος. Ενδεχομένως μάλιστα να χρειαστεί το θέμα να φτάσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, για να ματαιωθούν τα σχέδια αυτά, τα οποία αν μή τί άλλο είναι και ύποπτα.
Η αποκάλυψη του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, αφού πρόκειται για μείζον θέμα, και να δραστηριοποιηθούν για να ματαιώσουν τα σχέδια αυτά.
Ο καθένας τίθεται πλέον ενώπιον των ευθυνών του γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν. Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται ότι η τοπική κοινωνία, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί αυτά τα σχέδια.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Δημαρχείου και κυρίως το κλίμα που επικρατούσε σ’ αυτήν θεωρείται ενδεικτικό των αντιδράσεων που θα υπάρξουν. Στο βαρύ αυτό κλίμα αναμένεται να γίνει και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, την ερχόμενη Δευτέρα όπου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Ρόδο.
Ροδιακή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις