Άρχισε ήδη η προετοιμασία για το 2013

Προετοιμασία της τουριστικής σαιζόν 2013 και αρνητικά μηνύματα για τον αριθμό των Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα. Ο απολογισμός του ταξιδιού της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο.
Χωρίς καλά – καλά η φετινή τουριστική σαιζόν να έχει ολοκληρωθεί η κ. Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Νίκο Καραχάλιο, επισκέφθηκε το Βερολίνο ώστε να έρθει από τώρα σε επαφή με τους σημαντικότερους τουριστικούς παράγοντες της Γερμανίας.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις δυνατότητες αύξησης του αριθμού των τουριστών από την Γερμανία. Για φέτος πάντως τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία καταγράφουν σημαντική μείωση. Ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας TUI ελπίζει, όπως δήλωσε διευθύνον στέλεχος στη συζήτηση με την κ. Κεφαλογιάννη, ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση σε σχέση με πέρυσι θα περιοριστεί στο 9-10%, τουριστικός παράγοντας που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τον τουριστικό κλάδο και στις δύο χώρες εκφράζει την άποψη ότι η μείωση της TUI φέτος θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν που ανακοίνωσε σήμερα ο άλλος σημαντικός ταξιδιωτικός πράκτορας REWE, δηλαδή 25% .
Την ίδια μείωση εκτιμά και το Ελληνικών συμφερόντων ταξιδιωτικό γραφείο ATTICA αλλά και η Thomas Cook. Αν και το φθινόπωρο στην Ελλάδα είναι ακόμα ζεστό και οι τιμές διανυκτέρευσης είναι χαμηλές, παρόλα αυτά αναμένεται ότι ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι φέτος κατά 20% με 25% χαμηλότερος σε σχέση με το 2011. Ας σημειωθεί πάντως ότι στις αρχές του χρόνου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες φοβόντουσαν μια πτώση της τάξης του 35%.
i12.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις