Ανοχή τέλος για τους... κοπανατζήδες!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σε μία κόλλα χαρτί τυλίγει ο γενικός γραμματέας του δήμου της Ρόδου, Παύλος Τσίπρας, τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα, αλλά και αυτοτελή γραφεία του ενιαίου δήμου της πρωτεύουσας της Δωδεκανήσου,ανάβοντας το «κόκκινο φως», σύμφωνα με το οποίο η μη πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας τους, θα οδηγήσει σε επιβολή σωρείας ποινών!
Ο γενικός γραμματέας του δήμου της Ρόδου, επιδιώκοντας να βγάλει από την ... δύσκολη θέση τους καθ’ ύλην αρμόδιους προϊσταμένους των διευθύνσεων του δήμου της Ρόδου, αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, προκειμένου να μπει τάξη στην ... αταξία!Στην εγκύκλιο «φωτιά», η οποία έχει αποδέκτες τις δημοτικές ενότητες, τις διευθύνσεις, τα αυτοτελή τμήματα και τα αυτοτελή γραφεία του δήμου της Ρόδου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πιστή τήρηση του ωραρίου των υπαλλήλων αποτελεί θεμελιώδες καθήκον τους, ενώ η μη τήρηση του είναι πειθαρχικό αδίκημα! Στο συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται οι πέντε βασικές υποχρεώσεις των υπαλλήλων και το οποίο κοινοποιείται στο δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον γενικό γραμματέα, την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, το τμήμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και το γραφείο ανθρώπινου δυναμικού, ξεκαθαρίζεται ότι οι προειδοποιήσεις αυτές γίνονται για τελευταία φορά!
Στο έγγραφο με τίτλο «Πιστή τήρηση ωραρίου», το οποίο αποστέλλεται και κοινοποιείται από την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου της Ρόδου, Παύλο Τσίπρα, ο οποίος στο τέλος της εγκυκλίου του υποστηρίζει ότι «η μη εφαρμογή (των ανωτέρων)θα έχει άμεσες συνέπειες, όπως περικοπή αποδοχών, κλήση σε απολογία, επιβολή ποινών και ότι άλλο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Νόμου».
Το έγγραφο – φωτιά για την ... απουσία των δημοτικών υπαλλήλων 
Θέμα ”Πίστη τήρηση ωραρίου” 

Επανερχόμενοι σε προγενέστερες έγγραφες και προφορικές παραινέσεις και συστάσεις μας, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι θεμελειώδες καθήκον των υπαλλήλων είναι η πιστή τήρηση του ωραρίου.Είναι γνωστό ότι η καθυστερημένη προσέλευση στην υπηρεσία, καθώς και η πρόωρη αποχώρηση στοιχειοθετούν πειθαρχικό αδίκημα ,πέραν όμως αυτού δημιουργούν αμηχανία , απογοήτευση και οργή στους πολίτες που δεν εξυπηρετούνται και αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ως χώρα.Λαμβανομένων λοιπόν υπόψη των ανωτέρω και εξετάζοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν την παρουσία του προσωπικού στις θέσεις του και τις εργάσιμες ημέρες και ώρες προειδοποιούμε για τελευταία φορά:
1.Όλοι οι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στην υπηρεσία και θα αποχωρούν από αυτήν την ώρα που έχουν επιλέξει.
2.Σε όλη τη διάρκεια του καθορισμένου χρόνου εργασίας τους , θα εργάζονται ανελλιπώς εκτελώντας ασυνείδητα τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση που κατέχουν .
3.Η κάρτα παρουσίας είναι προσωπική και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της από άλλους ,σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί το αντίθετο θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και στον κάτοχό της και στον υπάλληλο που τη χρησιμοποίησε παράνομα.
4.Σε περίπτωση απουσίας του ο υπάλληλος πρέπει, αν πρόκειται για κανονική άδεια να τη ζητήσει έγκαιρα ,αν πρόκειται για ασθένεια ή άλλο σοβαρό λόγο να ενημερώσει αυθημερόν για την απουσία του και για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εντός υπηρεσίας ,φροντίζοντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει την απουσία του, έιτε με λήψη κανονικής άδειας , είτε με αναρρωτική άδεια προσκομίζοντας τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά .
5.Οι διευθυντές , οι προϊστάμενοι τμημάτων και αυτοτελών γραφείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση να χτυπούν και οι δύο κάρτα και πρέπει να επιβλέπουν
σχολαστικά την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού μέσω συστήματος καταγραφής χρονοπαρουσίας και,όπου αυτό δεν λειτουργεί, να φροντίσουν για την άμεση επιδιόρθωση του.Επίσης, το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα να ενημερώνουν εγγράφως το γραφείο μισθοδοσίας σχετικά με τις ώρες που πρέπει να περικοπούν από κάθε υπάλληλο.
6.Τα παραπάνω πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα και προειδοποιούμε η μη εφαρμογή του θα έχει άμεσες συνέπειες όπως περικοπή αποδοχών,κλήση σε απολογία ,επιβολή ποινών και ότι άλλο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.
Ο γραμματέας
Παύλος Τσίπρας
πηγή Πρόοδος

Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις