Φωτισμός LED, το κύμα του μέλλοντος

Ο Φωτισμός LED είναι από τα πιο συναρπαστικά προϊόντα που έχουν παρουσιαστεί στον χώρο του κτηρίου εδώ και χρόνια, και δείχνει να έχει ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον. Η παραγωγή των φωτισμών LED (Light Emitting Diode) έγινε εφικτή μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ημιαγωγούς για να μετατρέψει τον ηλεκτρισμό σε φως.
Ακούγεται βαρετό, αλλά αυτή η τεχνολογία υπόσχεται πολλά όσον αφορά στη δημιουργία μαλακού, αποδοτικού, και μεγάλης διαρκείας φωτισμού, ο οποίος είναι απόλυτα κατάλληλος για οικιστικές εφαρμογές.
Φωτισμός LED και ενεργειακή απόδοση
Τα LED που μπορεί κανείς να αγοράσει στα καταστήματα, δεν είναι τα μόνα που υπάρχουν διαθέσιμα όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση. Ένα μεγάλο μέρος της πίτας, σε σχέση πάντα με την απόδοση (Lumen/watt), την ποσότητα δηλαδή ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή φωτεινής ισχύος (Lumen). Ωστόσο, ακόμα κι αν ο φωτισμός LED βρίσκεται ακόμα στη δεύτερη θέση της αγοράς, δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί για πολύ καιρό. Οι δοκιμές δείχνουν πως τα LED έχουν εξαπλάσια απόδοση από ένα συμβατικό λαμπτήρα πυράκτωσης, δίνοντάς τους το προβάδισμα ακόμα και σε σχέση με τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Με μια τέτοια απόδοση, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της σημερινής εποχής για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να πάρει η τεχνολογία LED την πρώτη θέση στη βιομηχανία οικιστικού φωτισμού.
Η αποδοτικότητα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED
Τα LED έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από άλλους λαμπτήρες (έως και 6 χρόνια, ακόμα κι αν βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία), και είναι πιο ανθεκτικά σε κραδασμούς και προσκρούσεις. Ένα επιπλέον των οικιακών φωτισμών LED, είναι ότι δεν «καίγονται». Οι φωτισμοί LED απλώς χάνουν την φωτεινότητά τους με το πέρασμα του χρόνου ζωής τους, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας φώτα LED στο σπίτι σας (αν και θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε όταν αρχίσουν να χάνουν). Τέλος, ο φωτισμός των LED μπορεί να είναι πιο παράλληλος από οποιουδήποτε άλλου είδους λαμπτήρα, πράγμα που τον κάνει τον ιδανικό φωτισμό που χρησιμοποιείται για να τονίσει έργα τέχνης, σκάλες, πάγκους και εξωτερικό χώρο.
Μερικές ιδέες για φωτισμό LED στο σπίτι σας
Εξωτερικός φωτισμός: τα LED είναι ιδανικά για τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού σας, εξαιτίας της χαμηλής φωτεινότητας που μπορούν να παρέχουν. Οι ταινίες LED είναι τέλειες για την ευθυγράμμιση προεξοχών, ενώ ο ευθύς, παράλληλος φωτισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για προβολή ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών λεπτομερειών.
Ντουλάπια και κουζίνες: οι ταινίες LED είναι μία έξοχη λύση για κρυφούς φωτισμούς σε ντουλάπια, την ανάδειξη του πάνω μέρους των ντουλαπιών, ενώ είναι επίσης ιδανικές για να φωτίσουν επιφάνειες κοπής και πάγκους κουζίνας.
Ειδικός φωτισμός: Είτε θέλετε να τονίσετε τον αγαπημένο σας πίνακα, είτε να δώσετε μια απαλή λάμψη γύρω από τις σκάλες για τις νυχτερινές ώρες, ο φωτισμός LED είναι και πάλι ιδανικός.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του φωτισμού LED, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Δεν έχετε παρά να μιλήσετε με επαγγελματίες ηλεκτρολόγους που ασχολούνται με την τεχνολογία LED, σχετικά με το πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στον φωτισμό του σπιτιού σας, εξοικονομώντας χρήματα παράλληλα.
En-Gr

Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις