6 δισεκατομμύρια ενεργά κινητά τηλέφωνα σε όλο το κόσμο

Σύμφωνα με αναφορά της διεθνής ένωσης τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union - ITU) ο αριθμός των ενεργών τηλεφώνων σε όλο κόσμο ξεπερνάει τα 6 δισ. Εξωπραγματικό νούμερο η αλήθεια ειναι. Επίσης το κόστος των δεδομένων(data) στα κινητά όσο πάει και μειώνεται , συμβάλλοντας όλο και περισσότεροι άνθρωποι να είναι online.
Σε χώρες όπως η Βραζιλία,η Γκάνα,η Ρουάντα και η Κένυα, ο βαθμός υιοθέτησης της κινητής τεχνολογίας σημείωσε διψήφια αύξηση το 2011.Από την άλλη Κίνα και Ινδία αριθμούν 1 δισ συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας η καθεμία,γεγονός που μας κάνει να καταλάβουμε πόσο μεγάλη αγορά είναι οι δύο χώρες.
Η mobile τεχνολογία βοηθάει επίσης και στην τεχνολογική πρόοδο των αναπτυσσόμενες χωρών.Σε αυτές τις χώρες το κόστος μια ευρυζωνικής σύνδεσης μπορεί και να είναι το 40% του μηνιαίου εισοδήματος,ενώ μία mobile σύνδεση είναι πιο φθηνή και πιο εύκολα προσβάσιμη (σε μερικά πακέτα).Για να καταλάβετε, το 2011 ο υιοθέτηση των mobile συνδέσεων κυμάνθηκε στο 32% σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες έφτασε το 24%.
Συνεχίζοντας με παρόμοιες έρευνες από άλλες εταιρίες, η Gartner προβλέπει ότι μέσα στο 2014 οι αποστολές smartphones θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ενώ η Canalys σε ανάλυση της έδειξε ότι το 2011 οι πωλήσεις των smartphones ξεπέρασαν αυτές των υπολογιστών.Η αγορά των smartphones είναι τόσο μεγάλη με την Cisco να προβλέπει ότι με το τέλος του 2012 τα smartphones θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους.
Τέλος όσον αφορά τις πιο ανεπτυγμένες τεχνολογικά χώρες,στη πρώτη θέση βρίσκεται η Κορέα η οποία διαθέτει την πιο προηγμένη οικονομία σε θέματα πληροφορίας και τηλεπικοινωνιών.Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η Σουηδία ενώ η Αμερική βρίσκεται στην 14η θέση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις