Μιχάλης Μανιάς: Κάν’ το όπως...ο Σόλσκιερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί αρκετοί ποδοσφαιριστές που φαίνεται να τους... ταιριάζει ο πάγκος. Ο διασημότερος όλων είναι ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον ρόλο του Νορβηγού, που αποτέλεσε για χρόνια ολόκληρα «χρυσή εφεδρεία» του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχει αναλάβει στον φετινό Απόλλωνα ο Μιχάλης Μανιάς.
Ο Ροδίτης στράικερ, μετά το πέρας των 14 αγωνιστικών, έχει καταφέρει κάτι το μοναδικό. Είναι ο πρώτος σκόρερ της «ελαφράς ταξιαρχίας» τη φετινή σεζόν, έχοντας σημειώσει και τα τέσσερα τέρματά του ερχόμενος από τον πάγκο. Τελευταίο «θύμα» του η Καλλιθέα το βράδυ της Δευτέρας, ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί Καλλονή, Ηρακλής και Θρασύβουλος.
Ένας ποδοσφαιριστής που μόλις φέτος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Football League, έχοντας κάνει τα... αγροτικό του πριν σε όλες τις μικρές κατηγορίες. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη γενέτειρά του, στις Καλυθιές Ρόδου. Η είσοδός του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών αποτέλεσε για τον 22χρονο επιθετικό την ευκαιρία να ανοίξει ποδοσφαιρικά τα φτερά του και ο πρώτος του σταθμός εν Αθήναις ήταν το Μοσχάτο. Το ταλέντο του έκανε «μπαμ» και έναν χρόνο αργότερα ήρθε η μεταγραφή του στον ΠΑΟ Ρουφ. Τρία χρόνια θητείας στους «ερυθρόλευκους» (με «διάλειμμα» ένα εξάμηνο δανεισμού στον ΑΟ Γλυφάδας) αποτέλεσαν σημαντική εμπειρία και κυρίως κάποια ματς κόντρα στον Απόλλωνα ήταν αρκετά για να τον φέρουν το περασμένο καλοκαίρι στη Ριζούπολη. Με τα κυανόλευκα κάνει εξαιρετική σεζόν, έστω κι αν αγωνίζεται στα περισσότερα παιχνίδια στο δεξί άκρο της επίθεσης και όχι στην κορυφή, όπως είναι η φυσική του θέση.
* Για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια ο Απόλλων θα κάνει γιορτές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν η σεζόν 1991-92 όταν στην τότε Α' Εθνική η «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν μόνη πρώτη μετά τη 12η αγωνιστική με 19 βαθμούς, έχοντας πίσω της την ΑΕΚ (18), τον Ολυμπιακό (17), τον Παναθηναϊκό (17) και τον ΠΑΟΚ (16).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις