Η νέα εμφάνιση του "Ομφαλός"


Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, και λίγο πριν κλείσουμε 2 χρόνια συνεχούς γραψίματος, η απόφαση επάρθη κι ο Ομφαλός, παρουσιάζεται πλέον, με νέο σχήμα, μορφή και εμφάνιση. Με περισσότερες δυνατότητες από πριν, για τον αναγνώστη και περισσότερους τρόπους παρουσίασης, η δουλειά, αν και φαίνεται περίιπλοκη για τον αναγνώστη, με λίγη προσοχή και αφοσίωση, μπορεί να γίνει ευχάριστη και πολύ δημιουργική, πράγμα που αποτελεί και το ζητούμενο, για τον διαχειριστή.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί, το νέο προφίλ μας.
Η εμφάνιση, ανήκει στα πρότυπα που προτείνει η google στους διαχειριστές ιστολογίων και πιο συγκεκριμένα, ανήκει στις δυναμικές προβολές, που δίνουν τη δυνατοτητα στον αναγνώστη, για πολλαπλές επιλογές εμφάνισης. Στην πάνω αριστερά πλευρά. σε μαύρο φόντο, πέρα απ΄τις σελίδες, εμφανίζονται σε Λατινικούς χαραχτήρες, οι επιλογές εμφάανισης, με 8 διαφορετικούς τρόπους, π.χ, σαν περιοδικό, ανά ημερομηνία ανάρτησης, με κλασσικό τρόπο ( η μία ανάρτηση κάτω από την άλλη), κλπ. Ανάλογα με την προτίμηση του καθενός, για το πως αρέσκεται τη εμφάνιση, μπορεί να επιλέξει και το κατάλληλο πρότυπο. Εμείς, επιλέξαμε σαν πρότυπο "ανοίγματος", το magazine.
Τα διαφορετικά πρότυπα, δίνουν τη δυνατότητα, να βρούμε πολύ παλαιότερες αναρτήσεις, που ίσως μας είχαν διαφύγει, ή δεν μας αφορούσαν τότε και να αφοσιωθούμε σε κάτι, που με το κλασσικό πρότυπο, θα είχε προ πολλού, χαθεί. Μια νέα επιλογή, πολύ αποτελεσματική, είναι η επιλογή της αναζήτησης (search), που βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά και δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη, χρησιμποιώντας μια λέξη κλειδί, ή μια λέξη ετικέτας, να επικεντρωθεί σε όλες τις αναρτήσεις που αφορούν, αυτή τη λέξη, πχ, αν κάποιος πληκτρολογήσει τη λέξη Ρόδος, και πατήσει View all, εμφάνιση όλων, θα βρει αμέσως, όλες τις αναρτήσεις του Ομφαλός, που περιλαμβάνουν τη λέξη Ρόδος. Το ίδιο θα συμβαίνει και με κάθε λέξη, π.χ Φάρος, Τερψιχόρη, Απόλλων Καλυθιών και ούτω καθεξής, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη, να διατυπώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του διαχειριστή, αλλά και των συγγραφέων και να διαπιστώσει τη συνέπεια των λόγων του καθενός, πράγμα το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκθέσει τον ίδιο τον διαχειριστή, αλλά και να τον επιβεβαιώσει, για τα λεγόμενά του. Στη δεξιά πλευρά του Ομφαλός και με τον κέρσορα να είναι δεξιά, εμφανίζεται μια μαύρη στήλη, που μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον, ανάλογα με το τι θέλει ο αναγνώστης να βρει. Πολλά, είναι ακόμα, σε στάδιο κατασκευής, κάθε φορά που η google, θα μας δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίζουμε με νέες εφαρμογές, το ιστολόγιο.
Καλή χρονιά, με υγεία που είναι το ζητούμενο και καλή πλοήγηση, με βάρκα τον "Ομφαλός". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις