Kλειστό για ένα μήνα το Ενυδρείο


Κλειστό για περίπου ένα μήνα θα παραμείνει το ενυδρείο της Ρόδου λόγω εργασιών που θα γίνουν στο χώρο του μουσείου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο υδροβιολογικός σταθμός θα είναι κλειστός για το κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα 14 του μήνα μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τις εργασίες, ο προϊστάμενος του σταθμού Δρ Ανδρέας Σιούλας, έκανε γνωστό ότι αυτές είναι αναγκαίες προκειμένου να αναβαθμίσουν την εικόνα του και να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. 
Οι χώροι του μουσείου θα ανακαινιστούν ριζικά με πόρους του υδροβιολογικού σταθμού και οι παρεμβάσεις θα είναι παιδαγωγικού και εικαστικού χαρακτήρα.
Στο σύνολό τους όπως είπε θα δώσουν άλλη διάσταση στα εκθέματα και θα κάνουν το μουσείο πιο λειτουργικό. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά τη δεξαμενή «άμεσης επαφής» που θα απευθύνεται στα παιδιά τα οποία θα το επισκέπτονται καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν κάποιους οργανισμούς που θα βρίσκονται μέσα σε αυτήν.
Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του κτιρίου οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι περιορισμένες και συναντούν μεγάλες δυσκολίες αλλά παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την αναβάθμισή του.
Με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών τοποθετήθηκε και σύστημα κλιματισμού για να γίνεται με καλύτερες συνθήκες η επίσκεψη των τουριστών και η εργασία των υπαλλήλων του.
Ροδιακή
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις